Wpis z mikrobloga

Mireczki, jutro wyjeżdżam do Zakopanego na majówkę, a jestem podziębiona, znacie jakieś sposoby na szybkie pozbycie się kataru, lekkiego bólu głowy i gardła? Jak na razie stosuję theraflu extra grip i coś tam pomaga

#pytanie #leki #apteka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cykcykbum: ja podczas ferii w górach dostałam takiej mega gorączki, kaszlu, kataru i bólu gardła, że prawie umarłam. uratowała mnie wóda na noc i mocne zakokonienie w kołdrze :D rano obudziłam się zdrowa :D to był cud!
  • Odpowiedz
@cykcykbum: Jak to jest wirusówka to a-----l nie pomoże. Normalne leki p/bólowe p/gorączkowe (ibuprofen) na gardło orofar (ma lidokainę więc po prostu nie będzie boleć, na katar objawowo ksylometazolinę (max 14 dni). A z takich standardowych rzeczy położyć się spać, odpocząć, zjeść coś koniecznie, pamiętać o płynach. Nie łączyć leków z alkoholem. Z definicji. Albo się leczymy albo walimy wódę.
  • Odpowiedz
@Raja: Możesz się nie zgadzać. Ale żeby się nie zgodzić z czymś może warto trochę racjonalnie podjeść do tematu? Nie ma żadnych dowodów na to że niby a-----l pomaga na przeziębienie. To jest ściema, a kłamstwo powtarzane wielokrotnie ponoć staje się prawdą. To ludowy przesąd, mamy tak robiły, babcie to coś musi niby w tym być? Siostrę Janko muzykanta wrzucili do pieca na trzy zdrowaśki...
A-----l poprawia samopoczucie i nic
  • Odpowiedz