Wpis z mikrobloga

Mirki podpowiedzcie proszę, z której części krowy najlepsze mięso na prawdziwego hamburgera? I może przy okazji podacie dobry przepis na takiego zbliżonego do oryginału. Ja zwykle mieszam mięso z solą i pieprzem, a potem smażę na patelni grillowej.
Może przy okazji jakiś przepis na sos?

#gotujzwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegryw69: Pręga, rostbef, antrykot. Trzeba zmielić, dodać sól i pieprz, ew. łyżkę musztardy Dijon lub kilka kropel sosu worcestershire. Dolewasz troszkę wody, ładnie mieszasz wszystkie składniki, tworzysz ładne burgery, smażysz po 2-3 minuty z każdej strony.
  • Odpowiedz
@przegryw69: nie za chude. Ja lubię rostbef albo antrykot. Oprócz soli i pieprzu dodaję paprykę ostrą, sos worcestershire albo odrobinę musztardy. Z sosami nie pomogę bo ostatnio używam kupionego BBQ albo relishu jalapeno z biedronki :)
  • Odpowiedz