Wpis z mikrobloga

Mircy (Mirabele chyba nie?), uszczelka pod głowicą cieknie (nieznacznie, bo znacznych ubytków na bagnecie od wymiany do wymiany, nie ma). W serwisie krzyknęli mi dwa klocki za wymianę, bo coś niby trzeba szlifować. Kurdebele, to poważnie tyle kosztuje?

#auto #samochody #pytanie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sidey: Olej od wymiany do wymiany, bez dolewek. Z płynem trochę gorzej, bo od czasu do czasu dolewam, aczkolwiek mam sztukowany wąż chłodniczy, z który delikatnie cieknie. Mogę zejść na dół cyknąć fotkę, bo nie wiem czy do wymiany uszczelka pod głowicą czy pokrywą...
  • Odpowiedz
@cyberpunx: w ten sposób to ciężko się dowiedzieć, przeczyść pokrywę zaworów, pojeździj jakiś czas i sprawdź czy cieknie spod niej. Czemu podejrzewasz uszczelkę? Masz nalot pod korkiem, dymi na biało?
  • Odpowiedz
@Sidey: jeżeli to jest mazda to może być drogo ale 150,- za uszczelkę to cebula mocno, no chyba że chcesz to robić po kosztach I potem się szybko pozbyć samochodu :|
  • Odpowiedz
@cyberpunx: ja robilem teraz glowice w volvo v40 1.9td i wyszlo mnie z robocizna ~1000pln.
500 - glowica - wymienione dwa zawory, nowe prowadnice, praktycznie remont.
150 - uszczelka
150- pierscienie
200 - robocizna znajomego.
Rozrzad mialem zmieniany wczesniej wiec nie licze.
Ale strzelam, ze z rozrzadem wiecej jak 800 nie wyjdzie.
  • Odpowiedz
@cyberpunx: zerkne w domu, bo net mobilny ssie. Po 1 umyj silnik i po jakims czasie sprawdz czy sie pojawiaja znaki. Jesli oleju nie ubywa to bym olal sprawe, po umyciu sladow nie powinno byc, no bo jak skoro nie ubywa.
  • Odpowiedz
@cyberpunx: zrobiłbym tak: wymiana uszczelki zaworów, przy okazji przeczyść pokrywę, umyj trochę to co tam nasyfione jest na bloku i po jakimś czasie zobacz. Tanie rozwiązanie a znając życie się sprawdzi. Takie wycieki to normalna rzeczy przy kilkuletnim silniku ;) Jak oleju nie ubywa to albo dla swojego spokoju jak wyżej, albo p-----l to : )
  • Odpowiedz