Aktywne Wpisy
djpatri +18
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Lukardio +17
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#elektronika #heheszki
https://www.fairchildsemi.com/datasheets/FD/FDP025N06.pdf
#elektrodacontent
Ja jak tworzyłem prototyp zasilacza impulsowego to chciałem sprawdzić ile uciągnie, przy 4A przewody na płytce zaczęły żarzyć się na czerwono i topić plastik. A ty chcesz przepuścić tamtędy 30A? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie dali takich grubych kabli do silników bez powodu, do tego to samo widzę przy przewodach od zasilacza, nawet kondensatorów nie ma żadnych. Zdziwił bym się jakby to zadziałało ;p
Mówiłem też o chłodzeniu tranzystorów. Testuj układ na mniejszych silnikach. Z czego teraz to zasilasz?
Jezu, spokojnie, przeciez zdaje sobie z tego sprawę :D
zasilacz jest ustawiony na 1,5A więc nic się nie spali, a układ zrobiony na płytce żeby sprawdzić jak działa i dobrać rezystory to opóźnienia załączenia górnych i dolnych tranzystorow. Potem wszystko będzie na eleganckiej płytce. Do tego radiatory i wentylatory na tranzystorach.
Zastanawiam się tylko jak puścić 30
Skąd wziąłeś taki ładny silnik?
Płytkę zrobiłem tylko na próbę, żeby sprawdzić przed lutowaniem czy wszystko zadziała -
@kobiaszu:... i bez radiatora, spali tranzystory w oka mgnieniu ( z radiatorem ciut później).