Wpis z mikrobloga

Na 760 chodzi mi na wysokich, z optymalizacją od NVidia mam 2,6gb/2gb i tylko co jakieś 5 minut spadek do mw 40 fps. Pewnie gdybym się pobawil, to byłoby lepiej. U mnie i5 4690k
@marsellus1: Pomyłka - na pierwszy rzut oka widziałem tam Deusa M1. G1 to może nie jest cudo, ale ujdzie.
@thomasho: Polecam odłożyć śmieszne uprzedzenia na bok, bo w tej cenie najbardziej opłacalna jest właśnie używka 280X, zwłaszcza do GTA dla którego 2GB vram w GTXach to mało. Ewentualnie można poszukać używanego GTXa 760 w wersji z 4GB vram ale będzie pewnie sporo droższy.
@thomasho: Ja po przesiadce z HD4870 chciałem wciągnąć radka R9 290(X), ale jak popaptrzyłem na testy poboru prądu, wykresy temperatur i problemy z obniżaniem wydajności po nagrzaniu się karty, to podziękowałem i wziąłem GTX970. Kierowanie się preferencjami AMD/nVidia jest głupie, ale ta seria wydajniejszych radków jest po prostu słaba, a lada moment wychodzi następna, ponoć porządnie poprawiona, więc albo bym poczekał, albo wziął coś od zielonych.
@thomasho: Na GTX 670 mam ustawione wszystko na high/very high . MSAA x2, AA x16. Bez V-SYNC'a mam 50-75 FPS cały czas. Oczywiście w FHD. Da się jeszcze wycisnąć troche z ustawień ale wtedy jest ok 35-45 klatek/s. Wolę mieć 60.