Aktywne Wpisy
LubianyTyp +263
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ponawiam pytanie bo poprzednie przerosło odpowiadających
Podpiałem się do kumpli i śmigamy rowerami MTB. Niestety odstaje moja forma od nich. Jak się wspomagać by pomóc organizmowi?
Może coś na budowę mięśni, wydolność oddechowa.
Nie piszcie abym schudł (waga OK), pił kawę (źle na nią reaguje) lub podwoił wysiłek.
Pytam o jakieś suplementy. Kreatyna, kofeina? Pytam o konkretne produkty z bdb stosunkiem cena/jakość.
#rower #mirkokoksy #sport #silownia
───
Ponawiam pytanie bo poprzednie przerosło odpowiadających
Podpiałem się do kumpli i śmigamy rowerami MTB. Niestety odstaje moja forma od nich. Jak się wspomagać by pomóc organizmowi?
Może coś na budowę mięśni, wydolność oddechowa.
Nie piszcie abym schudł (waga OK), pił kawę (źle na nią reaguje) lub podwoił wysiłek.
Pytam o jakieś suplementy. Kreatyna, kofeina? Pytam o konkretne produkty z bdb stosunkiem cena/jakość.
#rower #mirkokoksy #sport #silownia
───
Jak to jest z obowiązkiem jazdy możliwie blisko prawej krawędzi jezdni? Obowiązuje? Nie można jechać środkiem?
Na skrzyżowaniu, przy spełnieniu pewnych warunków, można jechać środkiem pasa.
#grammarnazi
Po opuszczeniu skrzyżowania powinnaś zająć swój pas ruchu, albo trzymać się krawędzi - w praktyce "nie utrudniać ruchu innym i nie stwarzać zagrożenia". Można jechać obok siebie z założeniem jak w poprzednim zdaniu.
Jedź jak świnia na drodze około metr od krawężnika/rowu, ja tak robię, mam w nosie samochody, bo oni gdy mnie wymijaja 10cm od
7. Na skrzyżowaniu i bezpośrednio przed nim kierujący rowerem, motorowerem lub motocyklem może poruszać się środkiem pasa ruchu, jeśli pas ten umożliwia opuszczenie skrzyżowania w więcej niż jednym kierunku, z zastrzeżeniem art. 33 ust. 1. O
1. W pierwszej kolejności, należy jechać bezpiecznie.
2. Jak bezpieczeństwo jest zapewnione, należy nie utrudniać ruchu.
Jeśli jazda przy krawędzi będzie dla mnie niebezpieczna (bo kierowcy wyprzedzają na milimetry, czyli łamią prawo, stwarzają zagrożenie i utrudniają mi ruch), to ja mam prawo mieć gdzieś to, że ja im też utrudniam.
Będzie okazja, to wyprzedzą.
Hej sam (jak pewnie większość z nas) jeżdżę też samochodem. Nie raz kawałek jadę z prędkością rowerzysty, bo nie mam gdzie wyprzedzić i... wcale mi się to nie podoba. Ale ma prawo tam być, nie robi tego przecież na złość. Czekam aż będę mógł i jadę. Niektórzy... Po prostu #!$%@?ą nie zważając
@mamapoth: A to szanuję, bo ja czasem miałem ;P