Aktywne Wpisy
Rabusek +303
Urodziła mi się zdrowa córka
Dostalem awans w pracy w trakcie tacierzyńskiego nie będąc w pracy przez prawie 2 miesiące
złapalem dwoch klientow na part-time consulting
Ten rok zapowiada sie super (ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)
Dostalem awans w pracy w trakcie tacierzyńskiego nie będąc w pracy przez prawie 2 miesiące
złapalem dwoch klientow na part-time consulting
Ten rok zapowiada sie super (ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)(ʘ‿ʘ)
mirko_anonim +63
#biedanonim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim
Jako kogoś zajmującego się AI na co dzień strasznie wkuriwa mnie ten cały sztuczny hype i rzesze pseudoeksperów, którzy obejrzeli 10 minutowy filmik o ChatGPT od "entuzjasty technologii" i już wszystko rozumieją.
Modele bazujące na tej architekturze co GPT4, czyli na Transformerach nie są stanie osiągnąć poziomu AGI i zyskać świadomości. W zasadzie to co odróżnia GPT4 od modelu który można sobie wytrenować w domu to rozmiar sieci oraz przede wszystkim
Wytrzymał chyba ponad 10 lat!
Wtedy wybrałam go w sposób "o, ten mi się podoba" :D
Dzisiaj chciałabym dokonać przemyślanego zakupu i chciałam Was prosić o pomoc.
Mój stary rower był mniej więcej tego typu (oczywiście, wizualnie się trochę różnił, ale chyba to nie jest ważne :P). Miał amortyzatory na przód i tył, 3 i 6 przerzutek (których uparcie nie zmieniałam, często doprowadzając osoby ze mną jeżdżące do jakiejś dziwnej złości, że nie zmieniam na lżejsze nawet pod górę i hurrr duurrr jak tak można?!one!!!!one!!111one!!!!). A, i miał jeszcze ogromnie ciężką stalową ramę, co sprawiało, że ciężko było go przenosić czy wtaczać pod górę.
Czego oczekuję od roweru (a w sumie za bardzo się na rowerach nie znam...):
- żeby był lekki! ( ͡º ͜ʖ͡º)
- żeby był praktyczny, tzn. o ile owszem baaaardzo mi się podobają np. holenderki, to nie wyobrażam sobie pojechać taką do lasu i podjechać pod chociaż małą górkę. Może się da. Jak się da, to napiszcie. Chce taki rower, jak to mówią... do tańca i do różańca ;) I na miasto i do lasu i w góry.
- cena: po ile i dlaczego tak drogo?! ;) Wiadomo, że im mniej, tym lepiej. Ale powiedzmy do ok. 1 500 zł
- no i chciałabym, żeby też mi posłużył dobrych kilka lat ^^
A i wolałabym chyba nowy, bo używanego to już zupełnie stanu nie umiałabym ocenić.
Jeśli nie model, to poproszę chociaż o wskazówki: jaka marka, na co zwracać uwagę przy zakupie.
Dzięęękuuuuujęęęę
Wołam @anonim1133 i @Bimbermaeister może pomożecie starej Mary? ;>
#rower #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
@EugeniuszMotyka: oki, to poczytam. I będę pytać! :P
@nieborski:
Spd może ciut nad wyraz, ale osobiście polecam. Zakochałem się w nim od pierwszej gleby. :P
@EugeniuszMotyka: ale te Lazaro czy Kandsy są bardziej przez Internet, nie pomacam ich np. w woj. lubuskim w jakimś sklepie stacjonarnym? Strasznie ciężko znaleźć kto jest partnerem/dystrybutorem firmy oprócz sklepów w jakichś dziurach na alledrogo :P