Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Natalia-_- +132
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi

I co, dalej twierdzicie, że to kilku tygodniowy zlepek komórek?
#aborcja #prolife #lewicowalogika
Cóż, sprawę gwałtu zostawmy, ale skoro kobieta decyduje się na współżycie powinna brać pod uwagę, że jednak seks może prowadzić do potomstwa. A wolność i odpowiedzialność są nierozdzielone ( to cytat z Hayka bodajże)
Oddycha już samodzielnie, nie jest przytwierdzoną do jednej ze ścian macicy i nie jest w 100% uzależniony od organizmu tej jednej kobiety.
A dlaczego? I skoro nie masz zamiaru się zaopiekować tymi wszystkimi dziećmi każda inna kobieta powinna mieć takie samo prawo do podjęcia samodzielnej decyzji o aborcji.
2. Gwałt jest zupełnie inną sytuacją. Kobieta wtedy nie bierze odpowiedzialności za gwałciciela, a skoro nie wyraziła zgody na stosunek, nie można jej obarczać odpowiedzialnością za dziecko. A w innym wypadku powiem kolokwialnie- " skoro chce się pieprzyć to musi i dziecko wychować"/
3. Oczywiście, że tak. Dlatego osoba, która zabiła kogoś na ulicy
Widzę, że dalej nie rozumiesz., więc napiszę jeszcze raz: Oddycha już samodzielnie, nie jest przytwierdzonym do jednej ze ścian macicy płodem i nie jest w 100% uzależniony od organizmu, ciała TEJ JEDNEJ kobiety.
Tak
Cóż, gdyby twój tata postanowił założyć gumkę, to też nie miałabyś takich poglądów.
plus poród w bólach, społeczny ostracyzm - co zrobiła z dzieckiem, ciąża to nie tylko ból pleców i rozstępy, ale zmiany w całym organizmie.
Aborcja to nie jest obcięcie paznokci, więc wątpię, żeby za każdym razem ludzie lecieli skrobać, zamiast się zabezpieczać.
@Celinka95: #whocares? Szczerze, to chyba najgłupszy argument przeciw aborcji ever.
BTW skrobanek już się nie wykorzystuje, istnieją inne metody.