Wpis z mikrobloga

@akcer: moj niebieski tez z kazdym spotkaniem robil mi jedzenie, niewazne, ze byla 22. A kiedy odmawialam, to strzelal focha. Niebiescy pasa swoje rozowe, ale chcieliby, by one nadal wazyly 50 kg.
  • Odpowiedz
@InsaneMaiden: spada ale kilogramy zawsze można zrzucić, wiem to z autopsji. Urodziłam, potem miałam problemy z kręgosłupem i musiałam przyjmować sterydy. Przytyłam dużo ale w końcu wróciłam do wagi z przed ciąży 53 kg.
Wystarczy się ruszać i mniej jeść.
Rozumiem że jeśli używa się sterydów, trudno utrzymać normalną wagę. Ale po sterydach trochę inaczej się tyje. To widać. Organizm zatrzymuje wodę i robi się na twarzy opuchlizna. Paskudnie się
  • Odpowiedz
@Francisco_dAnconia: A gdyby nie dało się zrobić? Problemy hormonalne, tarczyca, zespół Cushinga? I to, że ktoś leży na kanapie nie oznacza automatycznie, że jest pusty. Tak samo jak aktywność fizyczna nie znamionuje automatycznie geniusza.
  • Odpowiedz
@Winters: Hormony, tarczyca, zespół Cushinga, PCOS. I ja nie mówię o częstotliwości występowania, tylko o tym, że gdybyś miał do wyboru wyciskającą z siebie siódme poty, a ciągle grubą i leniwą szczupłą, to wybrałbyś szczupłą.
  • Odpowiedz
@Killjoy: Nie, nie szufladkuję ludzi w taki sposób. Niemniej zdecydowana większość inteligentniejszych ludzi, których mam przyjemność znać, nie należy do ligi kanapowych leniów.
Poznałem kilka naprawdę fajnych dziewczyn z bardzo niefajnymi chorobami. I przeszkadza mi to. Nie potrafię stworzyć z taką związku na dłuższą metę. Gdybym się w niej zakochał - wtedy inna bajka, wtedy nic nie przeszkadza. Ale póki co zakochiwałem się w szczupłych (;
A co z Tobą?
  • Odpowiedz
@Killjoy: nawet jeśli takie osoby istnieją (istnieją głównie w fantazji grubych ludzi), to w sumie co z tego? co jeśli ktoś nie pracował w ogóle tylko wygrał 100 mln? nie pójdziesz do pracy? co jeśli ktoś w ogóle nie musi się myć pod pachami bo nie ma bakterii i nie śmierdzi - przestaniesz się też myć z zazdrości?
  • Odpowiedz
@Killjoy: Też odrobiłem lekcje. Wpływu którego z wymienionych przez Ciebie czynników nie da się zlikwidować jedną z następujących metod?
1. żreć mniej i zdrowiej,
2. zwiększyć aktywność fizyczną,
3. połączenie 1. i 2.
  • Odpowiedz
@rtone: @Winters: Nie mówię o pani Brosnan. Nie twierdzę, że większość kobiet ma zaburzenia hormonalne czy problemy z jajnikami/tarczycą/whatever. Wszystko rozbija się o stwierdzenie jednego z wykopowiczów, że nie zna żadnej kobiety wartej zatrzymania przy sobie, jeśli przestałaby o siebie dbać. Chciałam mu tylko uświadomić, że czasem można wyjść z siebie i jedyne co osiągnąć, to nie pogorszyć obecnego stanu.
  • Odpowiedz
@Killjoy: Nie przejmuj się po prostu #!$%@? na wykopie, przecież tutaj jak nie raz się czyta wpisy na temat dziewczyn/kobiet to brakuje rąk żeby facepalmy robić.
  • Odpowiedz