Aktywne Wpisy
Raum +338
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +64
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
W materiale o tym 19 latku który niby ścigał się z ojcem w Poznaniu i zabił 1 osobę,
prawie ani słowem nie wspomnieli że powodem wypadku była pęknięta opona.
Mimo to że dzisiaj rano #innaredakcja z #tvn24 pokazała co najmniej 2 świadków mówiących o przebitej oponie, a nawet pokazali tę przebitą oponę.
Oczywiście dla #faktytvn tak prozaiczny powód wypadku jak uszkodzenie opony, jest zbyt mało widowiskowy, żeby zrobić o tym materiał, więc oczywiście muszą podkręcić fakty, bo inaczej ich tępi widzowie uciekliby sprzed telewizorów.
#polska #poznan #4konserwy #neuropa #januszedziennikarstwa #bekaztvn #fucklogic
Oglądałem i raczej nie ma innego powodu kiedy samochód na prostej drodze zjeżdża na chodnik.
Poza tym:
- TVN24 pokazał bezpośrednich świadków mówiących o oponie
- pokazał kierującego mówiącego o oponie
- pokazał uszkodzoną oponę.
Nie dość że nie wygląda na oponę na filmie, to zgodnie z wypowiedzią prokuratury nie stwierdzono uszkodzenia opony
Sory ale peknieta opona to latwa kinia obrony, bo uderzajac o kraweznik pocial je, popekaly, felgi pozginane, chyba ze ogarna to specjalisci.
Zreszta gadka ze nie wie kim byla osoba z ktora sie scigal, a potem okazuje sie ze tatus, odrazu
Ogarniacie czytanie ze zrozumieniem?
Bezpośredni świadkowie wypadku na miejscu zdarzenia, pytani przez dziennikarza do kamery, mówili o pękniętej oponie.
Nie sprawca, ale ludzie na ulicy.
Natomiast w materiale FaktówTVN już ci świadkowie nie zostali pokazani :)
O świadkach nic nie mówili, jedynie o biegłych, którzy wykluczyli pęknięcie opony
BTW na filmie widać jedno, totalne zdebilenie człowieka który prowadził. Jak dla mnie 10 lat ciężkich robót wystarczy za taką jazdę.
Zreszta oni mogli uslyszec huk pekajacej opony w momencie uderzenia o kraweznik.
Tvn i jakosc materialow to jest inna bajka
Czyli sugerujesz że 19 latek, minutę po wypadku, przyjął linię obrony o pękniętej oponie i od razu na miejscu wypadku namówił 2-3 osoby żeby powiedziały tak do kamer TVN24 ? xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Teleexpress teleexpresem, może nie wiedzieli, bo to całkiem inna redakcja.
Ale beka kiedy TVN24 pokazuje chyba 3-4 świadków z czego 2-3 mówi o oponie, a FaktyTVN dają akurat tego co nie mówił o oponie i sami udają że nie było tematu opony :)
1. oba auta jadą z dużą prędkością
2. bmw z jednej strony zasłonięte jest przez citroena, z drugiej przez zaparkowane samochody i białego peżota którego mija w momencie gdy wpada w poślizg
JAKIM K---A CUDEM mógł ktokolwiek w tych warunkach zauważyć że w aucie pękła opona? Jeśli w ogóle pękła, to po uderzeniu w krawężnik.
ps1. Auto na 99% wyrzuciło na szynie (myślę że każdy
@FaktyTVN: bie usuwajcie sie tylko wypowiedzcie :-)
Sorry ale nie o tym jest ten wpis.
Wpis mówi o tym że TVN24 pokazał świadków mówiących o oponie, a FaktyTVN ich wycieły z materiału.
A osobiście dla mnie, to bezpośredni świadkowie mają większe znaczenie, niż marnej jakości film, na którym nie widać początku zdarzenia.
P.s swiadkowie w tym wypadku pewnie zostana pominieci, kiedy jest dostep do kilku kamer
Ale co ma wspólnego jego linia obrony z zeznaniami świadków którzy widzieli wszystko z chodnika?
Co koleś wysiadł i przekonał wszystkich że to opona? xD