Wpis z mikrobloga

Miraski, chciałbym pojechać autem do UK (na razie na wakacje) ok. 100 km na zachód od Lądka Zdroju. Inny środek transportu nie wchodzi w grę. Jakieś porady? Chcę jechać ze wschodniej Polski, dwójka dzieci na pokładzie (lvl 2 i 9). Wg Google Maps podróż zajęłaby 18h, sam tyle nie pojadę za jednym razem, a co dopiero dzieciaki... więc musielibyśmy po drodze gdzieś się przekimać. Gdzie najlepiej, w jakim kraju? Macie jakieś doświadczenie? Przykładowe kwoty za paliwo, na co uważać, itp.
#uk #emigracja #podroz
  • 15
@unhit: Ze wschodniej Polski w 18h to strasznie optymistyczne szacunki. Jeśli jedziesz ze wschodu to rozważ opcję by zrobić nocleg jeszcze w Polsce, gdzieś pod granicą (ot względy finansowe). Potem rano pobudka i lecisz na UK, na promie zregenerujesz siły i powinieneś to spokojnie ogarnąć.

Ceny za paliwo szacuj +20% tego co w PL.
@unhit: 18h bez szans, po pierwsze będziesz stanowił zagrożenie na drodze - po drugie masz dzieci. Czyli co chwile siku, kupa, sklepik, jedzenie itd. Ale to chyba wiesz ( ͡° ʖ̯ ͡°). Najszybszą możliwą opcją, którą bym rozważał to na 2 kierowców, ale to i tak z 20h wyjdzie.
@unhit: szczerze mowiac jest to wykonalne na strzal, sam jezdzilem Lublin - Birmingham i w dobie sie zamykasz, kwestia samozaparcia. tyle ze ja sam jechalem, nie wyglada calosc tak zle jak sie wydaje, idzie ogarnac. maksymalnie 1950km w 23h przejechalem, tyle ze po takiej trasie juz nie kontaktowalem. najwazniejsze to nie zasnac na autostradzie u wroga, bo jest w #!$%@? nudno.
@aloalo83: Niestety będą jechały dwie osoby, które boją się latać :) Martwię się tylko o młodsze dziecko, bo starsze to będzie (już jest, gdy rzuciłem pomysł) zajarane, że wyjedzie "daleko".
@unhit: nocuj w niemczech (booking.com) albo jak myslisz ze Ci sie uda dotrwac to w holandii. pozniej tunelem (mozesz przez net zamowic bilet)
Jezdze co roku z dziecmi tyle ze ja mieszkam na polnocy 5-6h drogi autem od londynu