@Ginden: daj mi dane bo w sumie jestem ciekawy. Moze ze nie wliczasz świadczeń typu ZUS a potem vatu przy zakupach wtedy rzeczywiście moga wynosić te 27%. Jednak to dane z dupci bo powinno sie raczej mowic o obciążeniu a to w Polsce jest bardzo wysokie.
@zouzosi: CIT 19% + PIT 32% + ZUS 43% + VAT 23% + akcyza za benzynę ~40% + podatek od czynności cywilnoprawnych 2% + 20% podatku od spadku i mamy już 179% obciążenia podatkowego. A to tylko ułamek podatków, które istnieją w Polsce... Oczywiście, lewacy nigdy nie przyznają mi racji, bo są beneficjentami tego chorego ustroju.
ja tego tak nie widzę, ale lepiej żeby nierób dostawał pieniądze za nieróbstwo, nie?
ale co ma nieróbstwo wspólnego z sytuacją w której likwiduje się np. kodeks pracy? jeżeli dać całkowicie wolną rękę pracodawcom to będzie tak jak w Bangladeszu, albo Chinach - patologia, bo ludzie mając do wyboru pracę za miskę ryżu albo umrzeć z głodu wybiorą tą miskę. ale nie pokarzą ci zdjęć slamsów w Chinachm ani
Mówcie co chcecie o PRL, ale loga przedsiębiorstw z tamtego okresu są kreatywne i z smakiem. Nie to co teraz z tym mimo że minimalizmem okropnym wykonaniem. #polska #prl
#jkm #heheszki #zebroplusy #polityka
Oczywiście, lewacy nigdy nie przyznają mi racji, bo są beneficjentami tego chorego ustroju.
@SeriousGuy: Korwin to nie jest alternatywa dla lewactwa.
ale co ma nieróbstwo wspólnego z sytuacją w której likwiduje się np. kodeks pracy? jeżeli dać całkowicie wolną rękę pracodawcom to będzie tak jak w Bangladeszu, albo Chinach - patologia, bo ludzie mając do wyboru pracę za miskę ryżu albo umrzeć z głodu wybiorą tą miskę. ale nie pokarzą ci zdjęć slamsów w Chinachm ani