Wpis z mikrobloga

Witam jest to mój pierwszy post.
Postanowiłam napisać tu a dotyczy Allegro.Sytuacja sprzed kilkudziesięciu minut.
Od jakiegoś czasu swoje niezadowolenie z funcjonowania i zakłamania tego molocha zaczęłam wylewać na ich fan pagu na facebooku . Oczywiście większość nieprzychylnych uwag została ukryta , dziś chcąc coś napisać na ich stronie w dziale dodaj post na stronie okazuje się bezskuteczna.Pod ich zdjęciami owszem mogę więc piszę po chwili trachhhh ......moje konto na facebooku zostało usunięte. Nie żal mi konta bo było "nieprawdziwe".
Co można powiedzieć o tym całym incydencie??
Prawda o nich samych ich przerosła , sprzedaż podrób jest dla nich żyłą zlota , kiedy plują im w twarz twierdzą ,że pada deszcz.Wytykałam ich zaklamanie, brak kopetencji pracowników .Co jest ważne??Ważne że jest obrót , jest dla nich kasa. Nie zamierzam już u nich kupować , to samo mogę kupić na aliexpress i wiem ze kupuję replikę a nie łudzę się i staram przekonać sama siebie,że kupujac na Allegro zrobilam dobry interes bo taniej niż w sklepie. Chce mi sie rzygać, mam dość Allegro i Facebooka.

#allegro
  • 24
  • Odpowiedz
Prawda o nich samych ich przerosła

@Xleonidas: Nie, po prostu z ich punktu widzenia jesteś drącym jape pod blokeim kolesiem, którego można łatwo uciszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Są inne drogi do poprawy serwisu.
  • Odpowiedz
@Xleonidas: Zarabiają na prowizjach od sprzedaży, to przymykają oko na podróby pewnie. Z drugiej strony trochę psuję im to image gdy klient później rozpowiada "kupiłem na Allegro podróbę". Powinni uważniej przekalkulowac, moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@sln7h: jak można ray bany sprzedawać za 170 -200 zł ktoś tu jest nienormalny i niech nie mówią że w hurcie więc to im się opłaca. ...#!$%@? w hurcie u chińczyka chyba( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@sln7h: Nikt nie przymyka oka. Wystarczy zgłosić takiego sprzedawcę i napisać kilka zdań. Oczywiście jeżeli faktycznie sprzedaje podróbki, bo jeżeli tylko pośredniczy w ich ściągnięciu to teoretycznie jest nietykalny.
  • Odpowiedz
@semperfidelis: Proszę Cię ,chyba nie wierzysz w to co piszesz, ja też nie :) Oni nie są w stanie tego stwierdzić , musieliby mieć rzeczoznawcę , dlatego raczej nie usuwają , a kupujący niech sie martwi co kupił , widziały gały co brały, a ochrona kupujących ?to fikcja. Allegro tylko pośredniczy w tym procederze ....prawie jak paserstwo.
  • Odpowiedz
@Xleonidas: Bzdury piszesz. Sam zgłosiłem dwa konta, które następnie zostały zawieszone. Szczególnie jeśli zgłoszeń jest więcej, konta zawieszane są szybciej. Więksi sprzedawcy tez nie są w żaden sposób chronieni. POK działa sprawnie.
  • Odpowiedz
@Xleonidas: Nie, ale mam tam swój sklep i wiem jak to działa z drugiej strony. Wystarczą 3 otwarte spory, żeby zablokowali Ci konto. Wystarczy kilka negatywnych komentarzy w krótkim czasie, żeby zablokowali Ci konto. I tak dalej, i tak dalej.
  • Odpowiedz
nie do końca tak to działa , ale widzę że są zwolennicy i przeciwnicy sposobu działania Allegro ,ja należę do tych drugich. Zapewniam Cie że ich działania są wybiórcze :/ i nie do końca fair.
  • Odpowiedz
@Xleonidas: Ty mnie zapewniasz, bo tak słyszałeś. Ja Ci mówię jak jest z doświadczenia. Nie ma nic wybiórczego. Jeśli ktoś odwala przekręty, które są odpowiednio komentowane przez użytkowników z automatu dostaje bana na konto.
  • Odpowiedz