Wpis z mikrobloga

Pytanie do grajków mirkowych, ekhm gitarowych. Ostatnio wpadł mi w oko head od Orange, a mianowicie Micro Terror. Przebije się to przez perkę i uciągnie ew występ w mniejszym klubie ? Zakładając jakiś cabinet 2x12. Mam mocno ograniczony budżet, a Micro Terror może iść zawsze jako backup jak się szarpnę na jakąś większą w pełni lampową głowę.
#gitaraelektryczna #pytanie #gitara #wzmacniacze
  • 6
  • Odpowiedz
@blisher: Na papierze tak, ale trochę czytałem komentarzy na harmony central i pod filmami na yt, że ludzie ciągneli na tym małym szajsie koncerty w niewielkich lokalach. Gramy rocka progresywnego. Dodam, że ewentualnie mógłbym dopalić tego Oranga kostką. Podobno jak na 20w jest cholernie głośny. Byłoby to raczej rozwiązanie przejściowe, do czasu aż uzbieram na jakąś mocniejsza full lampkę. Niestety nie widzę za bardzo alternatywy do tego małego czegoś, bo
  • Odpowiedz
@pewnie_tak_albo_pewnie_nie: Z tymi watami to różnie bywa, miałem lampę 60W Marshalla i była dużo słabsza niż obecna lampka 50W (nawet obcięta to 25W wydaje się mocniej grać niż tamten Marshall). Najlepiej chyba zrobisz jak pójdziesz do sklepu muzycznego i ograsz sobie
  • Odpowiedz