Wpis z mikrobloga

• 0
@avangarda: 330 w Decathlonie stoją. Pierwsze spd, najpierw chciałem te xc51 kupić ale jak na pierwsze buty wolę różnice na rzecz bagażnika na sakwy zostawić. I stad te m.
  • Odpowiedz
@Adammik: To zależy czego oczekujesz i jakie cechy są dla Ciebie istotne. Mnie uczulano na sztywność buta żeby nie było trudności w poruszaniu się - często z roweru schodzę, idę gdzieś cyknąć zdjęcie, sprawdzam otoczenie. Według mnie im więcej siatki i przewiewnych miejsc, tym lepiej. Na zimę i tak kupuje się albo drugą parę, albo (częściej) stosuje ochraniacze.
  • Odpowiedz
  • 1
@Adammik: but musi sie trzymać mocno a sama podeszwa nie kozę sie wyginać. Klamra obowiązkowo , rzepy po jakimś czasie padną. Lepiej but przymierzyć i najlepiej w sklepie, potem taniej zamawiasz sobie przez net.
  • Odpowiedz
@Adammik: Generalnie pierwsze skrzypce grała cena. Raz byłem w sklepie stacjonarnym przymierzyć pierwszy lepszy but od Shimano żeby wiedzieć jak to jest z rozmiarami. A przepaść spora, bo na co dzień noszę 43, więc taki mierzyłem. Kajak. Wiedziałem już wtedy, że szukam buta 42. Wyczaiłem kilka modeli na necie, ale brak mojego rozmiaru. I nagle pojawił się model m089 w pożądanym rozmiarze, przystępną ceną i nie czekałem dłużej.
  • Odpowiedz
@bauagan: nie zrobiłeś źle, że wybrałeś Mxxx, XC są o wiele bardziej przewiewne, w lato super, zimę/wiosnę psioczysz, że ciągle zimno :C Mam XC50, idealnie było by mieć drugą parę jakiś cieplejszych xD
  • Odpowiedz
@bauagan: lepiej starsze m088 bo ładniejsze :P chodzić można jak najbardziej, śmigam w nich na uczelnię i dopiero po 3-4h jest mały dyskomfort (w mt-23 mogłem biegać cały dzień ale podeszwa była giętka a przez sznurowadła noga latała jak żyd po pustym sklepie). ale im mniej zsaidasz z roweru tym m088/9 będą lepsze :>
  • Odpowiedz
@bauagan: nie zawsze, białe buty są po prostu ładne :D Ale szybko się brudzą, na zawody można je wykąpać i masz ładnie się świecące jak stoisz na starcie
  • Odpowiedz