SKYFander SKYFander 09.03.2015, 13:51:20 2 #programowanie #csharpMam takie nubskie pytanie, bo dopiero zaczynam przygodę z tym językiem. Mam kod który generuje tablicę z przypadkowymi liczbami. Teraz mam robić tak, żeby odnajdywało wartość największą i najmniejszą, bez użycia Math.min i Math.max. Jakieś pomysły?KOD konto usunięte Cronox
jestem_bordo jestem_bordo 09.03.2015, 13:54:50 1 @SKYFander:int max = tablica[0];int min = tablica[0];for (int i=0; i max) max = tablica[i];if (tablica[i] < min) min = tablica[i];} SKYFander
N.....w konto usunięte 09.03.2015, 13:55:27 3 @SKYFander: max = min = tab[0];for(i = 1; i < n; i++){ if(tab[0] > max) max = tab[i]; if(tab[0] < min) min = tab[i];} SKYFander Name_in_progress konto usunięte
westsajd westsajd 09.03.2015, 14:10:07 7 @SKYFander: var min = tbbl.OrderBy(x=>x).First()var max = tbbl.OrderBy(x=>x).Last()(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) konto usunięte Szab konto usunięte konto usunięte konto usunięte +2 innych
A.....k konto usunięte 09.03.2015, 15:00:20 0 @westsajd: A czy przypadkiem od razu ich nie sortujesz?
A.....k konto usunięte 09.03.2015, 18:44:06 0 @westsajd: No to masz spory i w wielu przypadkach zbędny balast czasu i zasobów. Słabo.
Mam takie nubskie pytanie, bo dopiero zaczynam przygodę z tym językiem.
Mam kod który generuje tablicę z przypadkowymi liczbami. Teraz mam robić tak, żeby odnajdywało wartość największą i najmniejszą, bez użycia Math.min i Math.max. Jakieś pomysły?
KOD
int max = tablica[0];
int min = tablica[0];
for (int i=0; i max) max = tablica[i];
if (tablica[i] < min) min = tablica[i];
}
Komentarz usunięty przez autora
max = min = tab[0];
for(i = 1; i < n; i++)
{
if(tab[0] > max) max = tab[i];
if(tab[0] < min) min = tab[i];