Wpis z mikrobloga

Co to jest gra paragrafowa przeczytacie tutaj.

Ja mam za to pytanie do Mirkow i Mirabelek, ktorzy juz sie w to bawili- jakie pozycje polecacie? Nigdy sie w to nie bawilem a chcialbym sprobowac, nie wiem tylko od czego zaczac. Oczywiscie zalezy mi na zajebistej fabule a nie betonie pokroju gry nonsensopedycznej (no chyba, ze na prawde bedzie zabawny). Z gory dzieki za pomoc!
#pytanie #pomocy #ksiazki #gry
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@STA1KERpl: Jeżeli znasz dobrze angielski, to możesz się kiedyś zainteresować planszówką "Sherlock Holmes Consulting Detective", która wiele czerpie z modelu paragrafówki. Konkurujemy z Holmesem przy rozwiązaniu 10 spraw. Każda z nich zaczyna się od opisu zbrodni, a potem sami decydujemy, co zrobimy. Chcesz odwiedzić brata ofiary? A może udać się na miejsce zbrodni? Czemu nie pogadać z Holmsem? Mamy książeczkę z wykazem wszystkich możliwych osób i miejsc w Londynie, a
  • Odpowiedz
@STA1KERpl: Jest nawet paragrafówka na #android "Sorcery!" się nazywa (na razie wyszły 2 części z 4. częściowego cyklu), na podstawie książkowej wersji o tym samym tytule. Niestety w całości po angielsku, ale klimat bardzo dobry :)
  • Odpowiedz