Wpis z mikrobloga

@Wniebowziety: czyli zamieniasz zdrowy miód na cukier?

Cukry proste biorą też udział w detoksykacji, chroniąc w pewnym stopniu przed działaniem zanieczyszczonego środowiska oraz obniżając toksyczne działanie alkoholu, nikotyny i innych używek. Obecna w miodzie acetylocholina obniża ciśnienie i poprawia krążenie krwi, natomiast cholina działa ochronnie na wątrobę oraz zwiększa wydzielanie żółci. Jony metali zawarte w miodzie stymulują produkcję czerwonych ciałek krwi i hemoglobiny. Antybakteryjne właściwości miodu są wynikiem kompleksowego działania kilku
@LOLWTF: @Wniebowziety: Nierafinowany cukier trzcinowy!
A co do palotynozy (izomaltulozy) dowiedziono, że choć ma niski index glikemiczny, u diabetyków nie zaobserwowano różnicy między nią a zwykłą sacharozą. Więc nie rozumiem tego zachwytu i podążania, akurat w tej kwestii, ścieżką Soylentu ( ͡° ʖ̯ ͡°)