Aktywne Wpisy

mickpl +1132
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: pap
Pobierz
ziuaxa +133
ZBIÓRKA HAJSU NA 1-godzinnego LAJVA/Q&A dla SEBASTIANA #sebcel
Wiemy, że Sebuś ostatnio ma ciężki czas i kompletnie brakuje mu motywacji do biegania więc postanowiłem coś z tym zrobić!
TERAZ
ZASADY ZRZUTKI:
Wiemy, że Sebuś ostatnio ma ciężki czas i kompletnie brakuje mu motywacji do biegania więc postanowiłem coś z tym zrobić!
TERAZ
ZASADY ZRZUTKI:
źródło: temp_file2177215877266164561
Pobierz

Piszę poradnik typu ultrapodstawowy wstęp do pierwszego kroku do preambuły do wprowadzenia do nauki japońskiego. Takie coś dla każdego, kto chciałby zacząć, ale sam nie wie gdzie i w ogóle o niczym nie ma pojęcia. Żeby po przeczytaniu mieć odpowiedzi na najbardziej palące pytania - jak ten język działa, czy da radę samemu, jak działają te krzaczki i tak dalej. Zasadniczo grupa docelowa to fani #manga i #anime, ale też ogólnie ciekawscy ludzie. Deadline na poniedziałek, bo tekst już w większości mam, ale strasznie mi się nie chce robić infografiki. I zastanawiam się, czy lepsza będzie infografika, czysty tekst z obrazkami czy pdf. Prawdopodobnie zrobie infografike i pdfa, bo to pierwsze się lepiej rozchodzi po sieci, a drugie dla wygody.
#japonski #japonia
Ale jak kiedyś zrobię coś większego - może podstawy japońskiego na poziom N5 - to już na pewno będzie wersja mobilna.
@Goryptic: Czym rożniłby się materiał "zasadniczo" dla grupy zwyczajnej a dla tych wymienionych?
@Iliilllillilillili: Może kolega chce nauczać łamanego japingslishu np. ''Impossibru'', ''Sankyou'' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z samego anime byłem obyty z formami których się dopiero "oficjalnie" nauczyłem przy okazji N2, także zakres biernej wiedzy może być duży. Zależy ile kto wyłapie...