Wpis z mikrobloga

Kupiłem od chinczyka przedmiot w listopadzie. Przedmiot nie dotarł. Chińczyk zwodził mnie cały czas ze wysłał drugi raz itp itd. Zupełnie zapomniałem o tej transakcji (przedmiot za 35zł), aż w końcu skapnąłem się że minął okres w jakim mogę otworzyć disputa. Na paypalu również za późno na disputa. Cała korespondecja z chinolem dostępna, również te zapewnienia od miesiąca że już lada moment robi refund, aż w końcu nie zrobił. Na komentarz również już za późno. Jest jakaś możliwość kontaktu bezpośrednio z eBayem żeby zrobili coś w tej sprawie?
#aliexpress #wish #chiny #ebay
  • 9
@Kry00: Na PayPal na pewno nie da się już otworzyć dispute? Jeśli płaciłeś przez PayPal kartą, to faktycznie >mógłbyś< zrobić chargeback, ale PayPal podobno bardzo nie lubi takich osób (robią ujemne saldo na koncie PayPal, straszą sądem itp.).

Edit: Przed chwilą sprawdziłem - mogę spokojnie wybrać w PayPal transakcję sprzed 5 miesięcy jako temat zgłoszenia (oczywiście nie zatwierdzam bo przecież wszystko poszło ok), czy pojawia Ci się jakiś komunikat błędu?
@zenkowik: Zalozylem disputa na paypalu, ale został zamknięty na drugi dzien z powodu zbyt długiego okresu od transakcji, wiec nie wiem po co jest taka możliwość skoro i tak jest zamykana z automatu.
@Kry00: Ok, wszystko jasne. Z tego co wyczytałem to w różnych państwach są różne okna czasowe takich właśnie działań (w USA podobno 180 dni), więc pewnie dają możliwość otworzenia a potem jest decyzja człowieka co dalej w zależności od kraju zamieszkania.

Jeśli PayPal ściągał kasę z karty to faktycznie chargeback jest możliwy, ale to oznacza tak naprawdę utracone konto PayPal. Jakby coś, to chargeback też jest ograniczony czasowo.

Inna sprawa -
@zenkowik: Też o tym myślę - zamówić jeszcze raz ten przedmiot, z tego samego konta, po czym dać mu negatywa tak czy siak, za kłamanie "tak maj frend, zwróce ci kase w ciagu 48h" , i tak co dwa dni przez miesiąc. Kłamstwo trza tępić :)