Wpis z mikrobloga

@jordanos:
@Maver87:
Wiecie co najgorsze? że ten szmelc wykrzywia zęby... dlatego najlepiej wyrwać jak najwcześniej, sporo dowiadywałem się, bo mam dużo znajomych z branży stomatologicznej i każdy mówił że lepiej wyrwać, długi zabieg i zęby blisko nerwów są dlatego nie skąpcie z kasą ja wywaliłem 500 zł + 100 zł za leki ale nie narzekam bo nerw był 2mm przy zębie i nie naruszył go lekarz :)
  • Odpowiedz
@jordanos: to chyba jedynie pod narkozą, ja leciałem ze znieczuleniem miejscowym i można tylko na jedną strone dać.
Ale 2h nie usiedziałbym na fotelu.
po godzinie już drętwiały mi nogi i włosy się wbijały w głowę.
  • Odpowiedz
@elsjusz: to co Ty tu piszesz jest straszne! Ja do tej pory miałam wyrywaną jedną ósemkę. Menda rosła krzywo, miałam przez to problemy ze zgryzem. Poszłam do dentystyki, dostałam znieczulenie miejscowe. Całość trwała może z 20 minut. Nigdy nie zapomnę tego uczucia, kiedy dentystka napierdzielała w dłuto i dźwięku jaki mi się rozchodził w głowie. Jak już wychodziłam to trzeba było mnie prowadzić, bo cała się trzęsłam. Nie wspominam tego zabiegu
  • Odpowiedz
@Maupolina: Jak trzeba to trzeba, dentysta wziął największą kwotę, bo powiedział że gorzej prawię się nie da mieć :D Ale no cóż jak mus to mus.
Kumpel w gimbazjum założył aparat teraz ma 22 lata i znowu musiał, bo mu 8 poprzesuwały zęby, ale o takim czymś nie mówią jak zakładają gówniarzą aparaty.... Bo po co ? lepiej 2x skasować po ponad 2k...
  • Odpowiedz
@Niedokonczone_Zdani:
@Maupolina:
@elsjusz:
Miałem też usuwaną jedną taką 8,najgorsze przeżycie w moim życiu.Trwało to ponad godzinę( plus 4 znieczulenia bo już zaczynały puszczać) bo ząb był duży i głęboko siedział także trzeba było go na 4 części rozłupać i wyciągać po kawałku.Dodam jeszcze że dentysta chirurg uszkodził mi nerwa i w prawej części brody mam inne czucie,kilka tygodni po zabiegu nie miałem tam czucia w ogóle jak na znieczuleniu.Było
  • Odpowiedz
@beko1: mnie tez o tym ostrzegał, że albo w języku mogę stracić albo w brodzie, bo nerwy bardzo blisko idą :X
Ja mam tylko siniaka, opuchlizna zeszła, ale to moja wina bo za mało przykładałem lodu do twarzy :/
  • Odpowiedz
@beko1: @elsjusz: to ja jeszcze nie miałam tak źle z moją ósemką. Najlepiej mieć zaufanego dentystę. Ja usuwałam u babki, która słynie z tego, że bardzo dobrze sobie radzi z ósemkami. I rzeczywiście, jestem zadowolona z leczenia u niej. Jak czytam niektóre relacje na necie to włosy dęba stają...
  • Odpowiedz