Wpis z mikrobloga

Czytam sobie o tym #pawelbosky i nie wiem czy to dobry pomysł ustawiać się na spuszczenie mu #!$%@?/zniszczenie kamerki itp. Koleś przyznaje, że nie ma dziewczyny, kolegów, jest niespełniony zawodowo (nie wzięli go na detektywa) i niewykluczone, że uroił sobie, że winni są temu ludzie pijący piwo nad rzeką. Czemu? A #!$%@? wie, może w liceum klasowe wygrywy chodziły tam popijać browara i on z nimi "walczy", trudno powiedzieć co się mieści w głowie #!$%@?.

W każdym razie, moim zdaniem facet ma wkalkulowane, że ktoś prędzej czy później będzie chciał mu spuścić #!$%@?. I wiecie co? Moim zdaniem on może mieć przy sobie kosę, żeby móc kogoś #!$%@?ć, w jego mniemaniu, w majestacie prawa pod pretekstem obrony koniecznej. Ot - on łapał groźnych przestępców, którzy w końcu go napadli, ale dzielnie się obronił i sprzątnął śmiecia. A do broni wyraźnie go ciągnie, sądząc po tych wszystkich zdjęciach.

Wbrew pozorom to nie jest takie głupie. Kilka lat temu w Łodzi podobny typ zadźgał nożem przypadkową dziewczynę pod dyskoteką, bo w jego mniemaniu dyskoteki były siedliskiem wszelkiego zła, a każda tamtejsza dziewczyna to #!$%@?.

Ja tam bym uważał.

#boskicontent #oswiadczeniezdupy #oswiadczenie
  • 8
@rafalu90: kiedy było o nim głośno latem 2014, to w mediach pojawiła się informacja, że już dwa razy próbowano go pobić, ale interweniowała policja. Z tego wynikałoby, że raczej nie nosi przy sobie broni, stąd zresztą te psy.
@RudyLis: no właśnie. I tak se myślę, że te paragrafy o obronie koniecznej też zna, czy raczej "zna". Poza tym chłop nie jest kompletnie głupi, myślę, że wie czym się może skończyć prucie do randomowych kolesi pijących w środku nocy browara na ławce.
@RudyLis: Tylko, że nikogo poza wykopem to nie obchodzi. I żadnego człowieka nie powinno. Wiesz jak nazywa się to co robicie? Witch hunting. Wyżywacie się na jakimś typie z zaburzeniami.
No jest chory, i co? I dajcie mu spokój, znaleźliście sobie rozrywkę, wymyślać jak zniszczyć kolesia.

Przypomina mi to motyw z kamienowaniem niewinnego typa. Wszyscy wiedzą, ze na to nie zasłużył, ale tak się cieszą, że to nie oni są na