Wpis z mikrobloga

Doszłam do perfekcji z ustawieniami aparatu. Jak robię zdjęcia w moim amatroskim namiocie, to są idealne - tło bialuśkie, a kolory baaardzo dobrze odwzorowane! No w końcu!:D

Ale nie o tym chciałam.. Taka mała ciekawostka - jak samiec agamy całe życie nie ma dostępu do samicy, ani innego samca, to jego hemipenisy w pewien sposób się "chowają" i można pomylić go z samicą. Panie i Panowie.. Właśnie to mi się przydarzyło ;D Kupiłam wczoraj piękną SAMICZKĘ, meeega zadowolona z niej byłam, wszystko pięknie ładnie. ALE. Dzisiaj miałam na kolanach inną samicę, tak, że ta nowa mogła ją zobaczyć. I co? TYPOWO SAMCZE ZACHOWANIE. Czarna broda i ogon, machanie łbem, jak poparaniec. No to wsadziłam do środka tę samicę, żeby się upewnić i co? ATAK. SEKS ATAK!!!! aaaAAaaa. Wyłowiłam szybko samicę. Zajrzałam pod ogon nówki i co? DWA PIEPRZONE HEMIPENISY pięknie widoczne...

No ale co, sprzedam samczyka, kupię inną samicę, świat się nie zawalił. Chociaż muszę przyznać, że zdziwiłam się mooocno, bo nie sądziłam, że można pomylić dorosłego samca z samicą ;D

No, a teraz dla @dipolarny zrobiłam nowe zdjęcia moich czterech agamów. Dasz radę odgadnąć odmiany?

Samica, 550g - Gruba - kupiona jako yellow tiger, wydaje mi się, że to to właśnie (teraz nieco ciemniejsza, bo ciągle zła siedzi:D
Samica - 310g - Zośka - kupiona jako red/orange leatherback, też wydaje mi się, że wszystko tu pasuje
Samiec - 360g - Raper - wydaje mi się być zwykłym yellowem
SAMIEC - 380g - To ta nowa - dipolarny, dawaj, szoł mi łociu gat ;D yellow z czymś?;>

#terrarystyka #gady #smiesznypiesek #agamy #koszatniczki #gryzonie # #szczecin #zwierzaczki #gadzibastion #smiesznypiesek @gravedigger @pankara @x-SANTA-x @leworwel @Papja Jak ktoś jeszcze jest leniem i nie sprawdza tagów, a chciałby być wołany - to śmiało pisać do mnie ;)
Khaleesi - Doszłam do perfekcji z ustawieniami aparatu. Jak robię zdjęcia w moim amat...

źródło: comment_KVpTbJ8B6u4owHC0I6fT5MXuTvvKIBX9.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
czarna wdowa, czarna wdowa-jeśli to przeczytałeś to w ciągu 24 godz. czarna wdowa wejdzie do twojego pokoju i wciągnie cię pod ziemie i ukradnie twoją dusze.Jeśli nie wierzysz to uwierz bo zagineło w ten sposób 86 osób.Jak chcesz tego uniknąć to wklej to do 8 komentarzy, masz na to 20 min. inaczej nigdy nie zobaczysz już swojich bliskich. czarna wdowa, czarna wdowa-jeśli to przeczytałeś to w ciągu 24 godz. czarna wdowa wejdzie
  • Odpowiedz
Jak ktoś jeszcze jest leniem i nie sprawdza tagów, a chciałby być wołany - to śmiało pisać do mnie ;)

@Khaleesi: Nie leniem, tylko jak ktoś ma miliard powiadomień z tagów to nie ma czasu wszystkiego ogarnąć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@DOgi: Łapałem czarne wdowy w Tajlandii i Turcji. Nawet z głupiego pojemnika nie udało im się wyjść a co dopiero ukraść duszę. Ps: Jestem rudy, nie mam duszy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Khaleesi:
Gruba- tiger w zyciu nigdy, yellow się zgadza ale nie jest najpiekniejszy, taka piąta woda po kisielu :)
Zocha- zgadza się, może też być jako samo orange lether ale red\orange też się łapie
Raper- zgadza się
Nowa- zwykły ładny yellow a nie trochę yellow:p odbierasz jej urody :p
  • Odpowiedz
@Khaleesi: #!$%@?, PRZEŚWIETLONE

nie no zrzucam się ( ͡º ͜ʖ͡º)

No, a teraz dla @dipolarny zrobiłam nowe zdjęcia moich czterech agamów

czy poprawną formą nie byłoby przypadkiem "moich czterech agam" ?
  • Odpowiedz