Wpis z mikrobloga

Mirasy, pewnie ktoś tu jest od #ubezpieczenia i może pomóc. Kupiłem sobie #bmw #e90 #wygryw ale troche się o nie boję i chcę dokupić ubezpieczenie od kradzieży. Da radę ktoś wyliczyć ile to by kosztowało? Podam szczegóły na PW.

#pytanie #pomocnemirki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kam1l: Nikt kto nie pracuje w ubezpieczalni Ci nie wyliczy bo na wysokośc ubezpieczenia składa sie wiele czynników i każda firm podchodzi do tego inaczej. Zadzwon albo przejdz sie do ubezpieczalni, to tylko 15 min a dowiesz sie wiecej.
  • Odpowiedz
@tom2k: @Bekonik: Ok, jak się nikt nie znajdzie to zadzwonie, bo własnie nie mam jak podejść, a jak mnie wyrzucą z pracy to nie będzie na paliwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kam1l najtaniej wyjdzie w axa direct. OC na pewno tam polecam, a AC.... różnie mówią :P zwrotem z OC ty się nie przejmujesz więć warto bo tanio, natomiast z AC nic ściągać jeszcze nie musiałem
  • Odpowiedz
@kam1l: można zrobić mini casco-w PZU masz pełny zakres od kradzieży plus podstawową ochronę w ruchu (czyli jak Ci sarna wyskoczy czy rowerzysta wyjedzie to pokrywa). Pierwsze Twoje AC? Bez zniżek może trochę kosztować.
  • Odpowiedz
@chixi: Auto na żonę bo ona ma już prawie 4 lata auto na siebie, ale ma 24 lata. Sprawdzałem jakąś porównywarke i faktycznie dużo wychodzi. ponad 2k to na pewno.
  • Odpowiedz
@kam1l: Mini Casco masz w PZU,w AXA i np. w Liberty. Warto policzyć bo nieraz mozna sie naprawde mile zaskoczyć. Czy Żona ma działalność gosp? Bo na to tez sa patenty. Jeżeli chcesz to pisz na PW, cos tam mogę Ci policzyć, tylko bedą jakies dane potrzebne ( standardowe, nic ponad to co potrzebne do wyliczenia składki)
Pzdr
  • Odpowiedz
@kam1l: Tak, Hestia ma taką opcję jak AC od całkowitej utraty pojazdu, wchodzą w to szkody całkowite w wyniku zderzenia pojazdów czy pożaru/wybuchu, jak i właśnie kradzież. Jeśli masz już OC w Hestii, to jako ubezpieczenie pakietowe może być korzystniejsza składka. Też mogę Ci to policzyć.
  • Odpowiedz