Dejcie jakiś horror, który uważacie za najlepszy, najstraszniejszy i najmniej tandetny, proszę. Tylko błagam, nie dawajcie Nosferatu z 1920 twierdząc, że jest dobry tylko dlatego, że jest z 1920 ;< #pytanie #film #horror
@jobel: a uzasadnisz czemu jest dobry? Wybacz, może nie mam racji ale bawią mnie takie opinie. Jeśli szukam dobrego horroru to nie szukam arcydzieła dawnych czasów, które w obecnych nie wywołują już strachu, co najwyżej podziw, że kiedyś udawało się uzyskac taki efekt niewielkim kosztem. Szukam teraz horroru, po którym będę bała się iść wysikać, a nie zastanawiała nad kunsztem i pięknem tegoż dzieła.
@homo_superior: Rytuał, 1408... nie ma strasznych horrorów, może niektóre o egzorcyzmach, bo poruszają u niektórych zakorzenioną głęboko wiarę, ale są z reguły tandetne.
@pawel6x6: no właśnie są :( Tak jak wspomniana wyżej Piła mi nie podchodzi bo nie jest dla mnie straszna, tak i wspomniany wyżej film o czarownicach :( Z horrorów ogólnie podobał mi się Sierociniec (jeśli można to nazwać horrorem), na początku te japońskie były fajne, ale stały się oklepane, Paranormal pierwszy też był ok tylko potem zwalili bo wrzucili motyw z czarownicami. W sumie lubię coś pomiędzy horrorem a thrillerem
@Dare: był spoko fakt. Właśnie też szukam czegoś w podobnym klimacie. Kurde, tyle tytułów, że nie wiem kiedy to sprawdzę :( Ale jak na razie wielkie dzięki wszystkim. Przejrzę info o każdym z filmów, bo czy dam radę obejrzeć każdy to nie wię.
@homo_superior: polecam jeszcze Amityville, ma bardzo ciekawy klimat, azjatycka wersje nieproszonych gości (tylko naprawdę trzeba się wczuc bo to "wolny" film)
@pawel6x6: 1408 oglądałam - podobał się. Rytuału nie widziałam. Jak pamiętasz więcej ciekawych to dawaj! Naprawdę mam w planach o każdym z tych filmów poszukać sporo informacji i znaleźć coś dla siebie, bo od tygodnia mam parcie na obejrzenie niezłego horroru. ah no i nie odniosłam się do reszty ;p Obcego oglądałam, bardzo dobry ale dla mnie nie kategoria horror. Lśnienie też widziałam, Omen również, a reszty raczej nie.
Tylko błagam, nie dawajcie Nosferatu z 1920 twierdząc, że jest dobry tylko dlatego, że jest z 1920 ;<
#pytanie #film #horror
Z horrorów ogólnie podobał mi się Sierociniec (jeśli można to nazwać horrorem), na początku te japońskie były fajne, ale stały się oklepane, Paranormal pierwszy też był ok tylko potem zwalili bo wrzucili motyw z czarownicami.
W sumie lubię coś pomiędzy horrorem a thrillerem
Kurde, tyle tytułów, że nie wiem kiedy to sprawdzę :( Ale jak na razie wielkie dzięki wszystkim. Przejrzę info o każdym z filmów, bo czy dam radę obejrzeć każdy to nie wię.
Jak pamiętasz więcej ciekawych to dawaj! Naprawdę mam w planach o każdym z tych filmów poszukać sporo informacji i znaleźć coś dla siebie, bo od tygodnia mam parcie na obejrzenie niezłego horroru.
ah no i nie odniosłam się do reszty ;p Obcego oglądałam, bardzo dobry ale dla mnie nie kategoria horror. Lśnienie też widziałam, Omen również, a reszty raczej nie.