Wpis z mikrobloga

Mirki, może wiecie gdzie mogę kupić oryginalną baterię do Iphona 4S? Na Alledrogo to chyba tylko same podróbki od majfriendów :/ #iphone
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomasz8282: sorki, że 3 wpisy zrzędu. na magboss tylko zamienniki, więc lipa. Ogólnie Apple nie umożliwa kupna częsci w wolnym obiegu. Możesz oddać to autoryzowanych serwisów. Tam wymienią bez problemu. Jest jakiś na wykopie gość który miał AMA, ze prowadzi taki serwis.
  • Odpowiedz
  • 0
@wajdzik: W ISpocie krzyknęli prawie 400zł za wymianę :) Lekkie przegięcie, dlatego szukam samej baterii, bo 4 śrubki sam potrafię odkręcić :) Ciekawe czy w zwykłych nieautoryzowanych serwisach mają oryginały. Pewnie nie :/
  • Odpowiedz
@tomasz8282: Powtórzę po raz setny: NIE MA ORYGINALNYCH CZĘŚCI ZAMIENNYCH. Chyba, że wyjmiesz z innego iPhone'a. Oczywiście serwisy będą Ci wciskać kit, że są i żądać 400 zł za wymianę. Jeśli chcesz kupić dobry zamiennik, to nie rób tego na Ali, bo możesz dostać identyczny jak oryginał lub tanią podróbę, na której iPhone podziała godzinę. Poszukaj na alledrogo firmy GreenCell, mam od nich baterię do iPhone 5 i działa. Być
  • Odpowiedz
@mjut: 100% racji ale Apple ASP mzoe teraz wymieniac baterie.... coś jak ASO w samochodzie i nikt tego taniej nie sprzeda niz po cenie serwisu, do tego zabieraja poprzednia batwerie wiec nie da rady wypuscic na rynek wiecej baterii niz iphone'ów

@tomasz8282: ja do ip4 miałem zamiennik firmy forever - rok śmigała elegancko potem telefon się zdematerializował

• Odpowiedz