Aktywne Wpisy

sylwke3100 +18

Jan_Paolo_Secondo +584
Wy mówicie że to SCAM a ona odebrała certyfikat w firmie xdd Widzicie hejterzy znowu przegraliście.Taki certyfikat jednoznacznie pokazuje że to poważny biznes a nie oszustwo #frajerzyzmlm
źródło: IMG_1214
Pobierz

![[Wykopefekt] 3 raz w tym roku płonie młyn w Tarnowie](https://wykop.pl/cdn/c3397993/950f62947320499ce25e08717475a9e7731b83156f31d122ff9a6eb3b8016aa4,q80.jpg)
W pracy pracuję korzystając z frameworka Yii i jakiegoś nieznanego WForce (brak informacji o takim frameworku w internecie). Piszę funkcje i zapytania w PL/SQL, ale…
Ostatnio otrzymałem zadanie. Niby łatwe itd. Powiedziałem, że zrobię to w gdzieś 50h. Jednak jak się okazało czasu minęło chyba 2x tyle, a zadania do końca nie udało się zrobić. Ciągle są jakieś błędy itd. Spowodowane to jest bardzo złym kodem z którzym przyszło mi pracować (po rozbiciu kodu na funkcje plik skrócił się o 1000 linijek itp.), brakuje mi też doświadczenia. Pomyślałem, a co jeżeli takie zadania robić obiektowo? Na studiach nie miałem problemu z pisaniem klas w JAVA, ale studia to jedno, a codzienne wyzwania, to co innego.
Tak więc, co moglibyście polecić do nauki objektowego programowania w PHP. Fajnie, jeżeli kursy będą po polsku, rosyjsku czy litewsku ale i z angielskim dam sobie radę. Albo może macie jakieś zadanie, które mógłbym zrobić objektowo w PHP? Tzn. kiedyś coś robiliście, albo macie pomysł. Chętnie w wolnym czasie spróbowałbym tworzenia i korzystania z klas w PHP, bo jak na razie to dla mnie trochę ciemny las.
#php #webdev #programowanieobiektowe