Wpis z mikrobloga

Jest tu ktoś mieszkający/pracujący w Szkocji, konkretnie w Glasgow?
Chciałbym dowiedzieć czy ciężko będzie mi znaleźć jakąś prace ze średnia znajomością jezyka. Tak ogólnie to jakie są opcje dla mnie no i przede wszystkim ile można zarobić?
Mam 23 lata i chciałbym po pracować tam ok. 3-4 miesięcy :)
#szkocja #glasgow
  • 18
  • Odpowiedz
@jutrosieogarne: Ja siedze w Szkocji, ale Edynburg. Od kwietnia uciekam do sorka- lepsze pieniadze, mniejsze koszty utrzymania i mirki, ktore sa gotowe do pomocy.
W Glasgow jest na pewno latwiej niz w Edi. Jak bardzo chcesz to szukaj na ineed.co.uk i gumtree.
  • Odpowiedz
@jutrosieogarne: Barnsley. Tez nie mam kwalifikacji. Ile, hmmm zalezy od pracy i pracodawcy- 6,5+

@PanBulka: No niestety. Musze zrobic wiekszy krok, zeby sie nieco usamodzielnic. No i te dojazdy do pracy mnie niszcza- aktualnie 5h w dwie strony. Dzisiaj np 2h w dupie, bo wyslali sms o 20, ze mam nie przyjezdzac :/
  • Odpowiedz
@damian91: to czemu nie znajdziesz pokoju gdzieś bliżej centrum? Poza tym właśnie w okolicach maja zaczyna się sezon i powinno być bardzo dużo pracy. przemyśl to jeszcze, bo ładniejszego miasta w UK nie znajdziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PanBulka: Przede wszystkim najważniejsza dla mnie jest praca. Jakby miał coś ze stabilnymi godzinami to prawdopodobnie bym coś znalazł w Edynburgu (nawet całkiem blisko centrum). Niestety przez te kilka miesięcy nie udało się nic znaleźć sensownego (nic powyżej minimalnej kwoty) :/
A Edi zawsze można odwiedzić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jutrosieogarne: Chodzi Ci o wakacje, czy o teraz? W wakacje jest mnóstwo pracy w przetwórniach spożywczych i można pracę znaleźć nawet na następny dzień. Oczywiście na minimalnej. Teraz jest trochę gorzej ale też ujdzie.
  • Odpowiedz
  • 0
tak. zależy jaka robota to może więcej godzin zrobisz ale na nic innego jak 6.5 na h raczej ciężko znaleźć. w niektórych agencjach po 3 miesiącach zwiększa się stawka godzinowe. pisz na priv jak masz jakieś pytania
  • Odpowiedz