Wpis z mikrobloga

@Floyt: Nie sądzisz, że jest różnica między targaniem ze sobą dwudziesto-paro kilowej budy + monitora, a 5kg mieszczące się w plecaku?

Też wolę stacjonarki, ale zapomnij, że weźmiesz ją ze sobą do samolotu, albo pojedziesz na zajęcia - handluj z tym.
na zajecia taszczyć 5 kilogramowego #!$%@?? Podziękował bym. A pozajaciach dorzucasz piwa, i wracasz z plecakiem podróżnym :D?
@Floyt: Na codzień mam lapka 4kg i serio nie mam najmniejszego problemu, dodatkowy kilogram to nie jest dramat.

Nie mówię tutaj o targaniu codziennie, ale jest to przykład mobilności jakiej nie zrobisz ze stacjonarką.
@Floyt: No i o to chodzi, ja zbyt często zmieniam miejsce zamieszkania i często jeżdzę do rodziny więc stacjonarka jest dla mnie zbyt uciążliwa. Co do wydajności - ten lapek jest mocniejszy od pojedyńczego, stacjonarnego GTXa
@kobiaszu:
SLI nie zawsze znaczy 2x wydajność, a nawet jak większą to i tak nie wiecej niż 30-70% przy podwójnym wzroscie pożerania energii. A ultra book jest lżejszy od tego, i jest to bardziej praktyczne, bo nie powiesz mi że się przeprowadzasz co tydzień.
@Floyt: powiem tak, mialem taka konfiguracje o jakiej mowisz - stacjonarka plus maly laptop. U mnie to sie nie sorawdzilo i nie ma szans zebys mnie do tego przekonal. w takim ultrabooku permanentnie czuc brak mocy i zbyt małą matryce.