Wpis z mikrobloga

Skończyłem oglądać Rodzinę Borgiów. To jest naprawdę genialny serial, kilka jego odcinków to istne arcydzieła.
Człowiek, który zdecydował o porzuceniu tego tworu po 3 sezonach jest idiotą i powinien gnić w Sztumie.
Nawet nie wiem co powiedzieć, główny nurt fabuły - geniusz, wątki poboczne oraz rozwój poszczególnych postaci - arcydzieło. Cezar, Micheletto, Lukrecja, Katarzyna, kardynał Sforza...

Genialne. Kto nie widział niech odpala.

#seriale #hbo #rodzinaborgiow
  • 10
  • Odpowiedz
@ihaha: Rzym to zupełnie inny serial, nie idzie tego porównywać moim zdaniem.
Też uważam, że Rzym lepszy ale jemu należne honory są oddawane. Ten jest natomiast niedoceniony a do tego jak można było to przerwać -.-
  • Odpowiedz
@novyr9: niestety nie skończony. Scenariusz był za biedny na cały sezon, więc chcieli zrobić film kończący wszystkie wątki, ale stwierdzili, że film byłby zbyt drogi, dlatego nic nie zrobili. A serial rzeczywiście genialny
  • Odpowiedz
@novyr9: Rodzina Borgiów ma ten problem, że wszystkie postaci, oprócz Ironsa, są mega, mega sztuczne. Ja ich nie kupowałem. Pierwszy sezon, był w miarę dobry natomiast potem coraz słabiej.
  • Odpowiedz
@ihaha: Cezar Borgia sztuczny? Przecież to jest tak świetna i złożona postać, ze dawno żadna mi się tak nie spodobała.

@MorDrakka: Aż specjalnie posprawdzałem sobie szczegóły historyczne i powiem, że historia napisała scenariusz na jeszcze dobre 2 sezony albo przynajmniej jeden z przytupem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@novyr9: gość gra w taki sposób, że dla mnie udaje. Ja nie widzę Cezara Borgii tylko widzę gościa próbującego być Cezarem Borgią. Świetnie wypadł Irons jako Papież, zresztą jest ogólnie dobrym aktorem, natomiast cała reszta wypada bardzo blado. On stworzył kreację, jego serialowy syn dla mnie nie bardzo.
  • Odpowiedz
@Nikron: @ihaha:

Owszem Rodrigo świetnie napisany i zagrany przez Ironsa ale z opinią na temat Cezara się kompletnie nie zgadzam, dla mnie idealnie pokazywał emocję, nutkę szaleństwa, namiętności, nawet jego głos gdy go podnosił zdradzał ten pierwiastek szaleńca.
Podobnie postać Katarzyny.
  • Odpowiedz