Wpis z mikrobloga

@LatajacaMaczeta: @FireDash: @nico112:

Należy zatem pracować nad obniżeniem kosztów. Jak ja nie mogłem znaleźć stowarzyszenia kolekcjonerskiego, które przyjęłoby mnie bez problemów i za niewielkie pieniądze (przyznam, że szukałem bardzo słabo, bo jest trochę fajnych stowarzyszeń) to założyłem WŁASNE z dwójką braci. I teraz jest za darmo.

Tak samo można by zrobić z klubem sportowym i znowu 360 zł opłaty rocznej by odleciało. Ale nie wszystkie koszty
  • Odpowiedz
@WolnoscRownoscBraterstwo: I to jest dobre podejście. Są pewne koszty, których się nie przeskoczy (zakup broni, amunicja, strzelnica itd), ale są też takie, które są po części sztucznie generowane i można pracować nad ich obniżeniem bez uszczerbku dla kogokolwiek.

Ale to trzeba chcieć, a nie zamykać się w kółeczku wzajemnej adoracji ludzi posiadających u nas b--ń, udawać, że wszystko jest w porządku (no bo dla nas jest dobrze, a opinia innych
  • Odpowiedz
@NuGuns: 1750 kosztuje bo jest używany. Ten pistolet kosztuje 2500 zł jak jest nowy. To jest raczej średnia półka pistoletów. Dużo osób ma sprzęt po 4, czy nawet 6 tys zł.

Większość broni jest droga. To są produkty zachodnie, sprowadzane do nas w niewielkich ilościach przez koncesjonowane podmioty. Przebitka bywa spora.

Można natomiast kupić po taniości zwykły rewolwer już od 400 zl (porządny, poprawny) albo stare pistolety radzieckiej czy polskiej
  • Odpowiedz
@Rogue: Nie miałem możliwości porównać. Dopiero w Colcie miałem w rękach glocka 17 (o którym też myślałem). Na szczęście okazało się, że 19 o wiele lepiej mi leży. Ale też nie wiem czy idealnie, bo zanim go kupiłem miałem w ręku może łącznie 6 modeli z których żadnego nie miałem na strzelnicy. Kupiłem 19, bo hickok45 mówił, że to dobry wybór na początek. Serio.
No bo i w sumie jak
  • Odpowiedz
@WolnoscRownoscBraterstwo:

To działa tylko wtedy jak nie jesteś ćpunem, patologią, nie jeździłeś po pijaku i dzielnicowy nie założył Ci niebieskiej teczki. No i badania psychiatryczne trzeba przejść.

Mi się wydaje, że 75% Polaków może uzyskać pozwolenie.

To mnie pocieszyłeś, ze mną nawet pies się nie liczy :< ...
  • Odpowiedz