Aktywne Wpisy
Tynka02 +12
Typy na #przegryw mówią że ważąc 56kg przy 170cm jestem ulana. Po BMI i figurze moim zdaniem jest ok, ale jestem ciekawa waszego zdania
#rozowepaski #atencyjnyrozowypasek #pytanie
#rozowepaski #atencyjnyrozowypasek #pytanie
Atencyjne pytanie
- przegrywy to podludzie 38.9% (469)
- jestem ulana 61.1% (736)
fajniutko +18
Glock 19 z drugiej ręki, 1750 zł. Moja pierwsza broń.
#gunboners #projektdedal #bron #braterstwo
@FireDash: Nie no faktycznie, jak na ulicy leży to nawet nie warto się schylać
Czytasz w ogóle to, co napisałeś? Autor wpisu za 2k ma już pistolet (co prawda używany, ale widzę, że w niezłym stanie) i amunicję do niego.
Czy naprawdę według ciebie ustalenie, czy dany osobnik:
-jest zdrowy psychicznie
-nie był karany
-jest w stanie z użyciem broni wyrządzić tarczy na strzelnicy
Ps. Czytałeś w ogóle na co idzie ta kasa czy ot tak chciałeś napisać coś mądrego na siłę?
W takim razie wytłumacz mi, w jaki sposób do poprawy bezpieczeństwa publicznego przyczynia się:
- płacenie 242zł za samo złożenie wniosku
-
A skąd pomysł, że to ma się przyczyniać do poprawy bezpieczeństwa publicznego?
Broń po prostu nie jest dla biedaków.
@LatajacaMaczeta:
@nico112: Gdyż?
Gdyż narzekasz, że 2k to dużo.
Poza tym nie odpowiedziałeś, dlaczego uważasz, że broń nie jest dla biedaków.
No jak nie jak tak. To ty nie odpowiedziałeś na pytanie:
Wydanie pozwolenie kosztuje 242zł.
@LatajacaMaczeta:
Należy zatem pracować nad obniżeniem kosztów. Jak ja nie mogłem znaleźć stowarzyszenia kolekcjonerskiego, które przyjęłoby mnie bez problemów i za niewielkie pieniądze (przyznam, że szukałem bardzo słabo, bo jest trochę fajnych stowarzyszeń) to założyłem WŁASNE z dwójką braci. I teraz jest za darmo.
Tak samo można by zrobić z klubem sportowym i znowu 360 zł opłaty rocznej by odleciało. Ale nie wszystkie koszty można znieść, niestety.
Ale to trzeba chcieć, a nie zamykać się w kółeczku wzajemnej adoracji ludzi posiadających u nas broń, udawać, że wszystko jest w porządku (no bo dla nas jest dobrze, a opinia innych nas
Większość broni jest droga. To są produkty zachodnie, sprowadzane do nas w niewielkich ilościach przez koncesjonowane podmioty. Przebitka bywa spora.
Można natomiast kupić po taniości zwykły rewolwer już od 400 zl (porządny, poprawny) albo stare pistolety radzieckiej czy polskiej konstrukcji
No bo i w sumie jak miałem
Mi się wydaje, że 75% Polaków może uzyskać pozwolenie.
To mnie pocieszyłeś, ze mną nawet pies się nie liczy :< ...
@agablazej: Lufa tak pod kątem odstaje. Taki design przy złożeniu. Na pewno ma to solidne inżynieryjne podstawy.
2) Jak dostać zezwolenie na taki karabin samopowtarzalny szturmowy jak np. akm?
3) A jak dostać zezwolenie (o ile się da) na taki karabin wyborowy/snajperski jak np. Dragunov SVD (nie chodzi mi o kbks)
Droga na pozwolenie sportowe, klub>patent>licencja>badania>pozwolenie.
Tak samo jak na pkt 2).
@BlackEyedDog:
@WolnoscRownoscBraterstwo: o to pytanie, jak wygląda kwestia meldunku i (nie)zamieszkania w jego miejscu?
a) musisz mieszkać tam gdzie jesteś zameldowany bo jak nie to jesteś z miejsca podejrzany i możesz się pożegnać z wizją uzyskania pozwolenia
b) teoretycznie musisz mieszkać tam gdzie jesteś zameldowany ale w praktyce możesz gdzie indziej, bo np. można się dogadać z dzielnicowym w miejscu zameldowania czy też iść w
@FireDash: Widać już trochę wolno, ale to nie zmienia faktu, że Polska jest wciąż rozbrojona.
test psychologiczny (jak na IQ), kwestionariusz ("czy uważasz, że większość prawa jest zła?", "czy budzisz się czasem w nocy przerażony?", "czy odczuwasz napady złości?", "czy sądzisz, że większość ludzi knuje i nie można im ufać?", "czy żyjesz w stanie zagrożenia?" i inne takie)
rozmowa z psychiatrą. Gdzie pracujesz, jakie masz wykształcenie itp. Jeśli masz wyższe wykształcenie i jeszcze nikogo nie zabiłeś i nie zjadłeś, to całe badanie psychologiczno/psychiatryczne nie
Znajomości nic nie dadzą.
Mi w zasadzie długa nie jest wcale potrzebna, powlowaniami się brzydzę. Ale właśnie taiego glocka w chacie to chciałbym mieć.
Która droga jest łatwiejsza?
zalecam poczytanie ustawy.
ostatnie pytanie:
jakie rodzaje broni podchodza pod sportowa? Bo zawse myslalem ze tylko jakas dluga ktorej sie na zawodach uzywa, a Ty tu z glockiem wyskakujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
z drobnymi wyjatkami praktycznie kazda samopowtarzalna.
W ustawie jest że osoba nie może stwarzać zagrożenia dla siebie lub otoczenia. Nie wiem czy to się kwalifikuje. Musisz dopytać prawnika.
Z reguły chodzi o prawomocne wyroki sądu.
Prawda to?