Wpis z mikrobloga

@souriss: Przecież to i to to jest gówno... Co jak co, ale dyskonty mają z reguły bezndziejny chleb (jak z własnego rozmrożenia szczególnie), za czymś takim warto się przejść gdzie indziej. W Biedronce to chyba dobre mają tylko te Donuty za 90-ileś groszy.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: @Poirytowany: Jeżeli chodzi o ten chleb co ja kupuję, to mówię... jest ciepły z chrupiącą skórką. Więc jak może stać kilka dni na palecie, jak przy mnie Pani wyciąga z tej zajebistej machiny. Być może ciasto jest mrożone, nie wiem. Ale sam smak dla mnie jest zajebisty. Ale jak jestem gdzieś w pobliżu piekarni (zaufanej), to jednak ona wygrywa. Ale jak się nie ma co się lubi,
  • Odpowiedz
@souriss: Zielony wieloziarnisty, żółty, tostowy, tostowy wieloziarnisty, drożdżówki, makowiec, bułeczki śniadaniowe, babka, strucla, makowiec piernik, chleby fit, stoją na paletach, reszta z mroźni dojeżdża.
  • Odpowiedz
@Solitary_Man: nie wiem jak u ciebie, ale w lidlu np maja piekarnik i pieka na bierzaco, juz nie raz cieple bulki mialem

a top to zdecydowanie z lidla z sezamem chyba za 35 gr, od dawna juz z nimi robie np hamburgery mimo ze sa troche male, to w smaku daleko w tyle zostawiaja te gotowe do hamburgerow
  • Odpowiedz
@pqp_1: Zgadzam się, te buły są przekozak. Nie wiem, ale zawsze nam się udaje podebrać kiedy świeżo co są wyrzucane na półkę. Są tak zajebiste, że potrafimy pół zszamać już w trakcie powrotu do domu.
@Solitary_Man: Zgadza się, w Biedronce też mają... ale wg mojego gustu, nie są tak dobre, jak z Lidla. Co gust smakowy, to gust smakowy.

Np. jeżeli jesteśmy w pobliżu piekarni, to tylko i
  • Odpowiedz
Do tych wszystkich co twierdzą, że chleb z piekarni taki dobry, a ten z marketów taki niedobry, to niech zainteresują się jak takie pieczywo jest przygotowywane. Im mniejsza piekarnia tym większa szansa na całkowite łamanie wszystkich zasad sanitarnych. A w dużych, sieciowych jak np. Oskroba, proces produkcji nie różni się od pieczywa marketowego. Poza tym nie widzę nic złego w mrożeniu ciasta. Ważniejsze jest jak ciasto jest wyrabiane i z czego.
  • Odpowiedz
To samo nad morzem. Wszędzie napisane "pizza z pieca" może i tak. Szkoda tylko że spód mrozony, przez co pizza smakuje jak jakaś ciapa i w każdym barze czy restauracji to samo, az jeść się odechciewalo.
  • Odpowiedz
@zwierzak2003: domowy chleb w cale nie jest taki zajebisty, już nie oszukuj ludzi
tylko ten kto nigdy nie piekł własnego chleba temu wydaje się że chleb z lidla,piekarni czy biedronki to takie gówno a własny chleb to nie wiadomo jakie cudo

zamiast plusować gościa to upieczcie własny chleb i się przekonajcie :)
  • Odpowiedz
@zwierzak2003: ja też próbowałem różnego chleba pieczonego w domu i powiem tak: trzeba mieć odpowiedni piec żeby upiec chleb naprawdę dobry, bez tego nie ma żadnej rewelki, chleb z dobrej piekarni będzie lepszy
  • Odpowiedz
@souriss: chleb z Lidla pleśnieje tak szybko, że nie zdążysz go donieść do domu ( ͡° ʖ̯ ͡°) pamiętam jak babcia piekła chleb, o boże jakie to było dobre. Jeszcze w takim zielonym piekarniku, chyba 2 takie wielkie prostokątne bochenki się tam mieściły.
  • Odpowiedz