Aktywne Wpisy

Sriracha +279
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz
jmuhha +13
Mój mąż miał wczoraj imprezę integracyjną z pracy. Mówił, że wróci wcześnie, ale wrócił o 2 w nocy i powiedział, że była słaba muzyka, więc zwinął się z koleżanką i pojechali sobie na miasto do klubu potańczyć. Nie znam tej koleżanki, ale odkąd tam pracuje, wiem, że ma z nią dobry kontakt – często ze sobą piszą, wysyłają sobie memy itp. Nigdy nie zaglądałam mu w wiadomości, więc nie wiem, o czym

Z przykrością informuje , że dziesięć pokoleń sprawdzały , różne źródła , poza moją wiedzą i zgodą , przysyłając mi anonimowo wyniki i nigdy w mojej rodzinie nie było krwi żydowskiej , co przyjmuję z ubolewaniem ,daję słowo ,gdybym był kawalerem i młodszym naprawił bym ten błąd historyczny L Wałęsa
Na dziś dowody mojej formalnej Polskości , sercowej nie mam wątpliwości ; 1].obrzezany nie jestem można sprawdzić 2].od zawsze jestem praktykującym katolikiem 3].Groby fizycznie moich poprzedzających czterech pokoleń przodków jeszcze istnieją na cmentarzu w Sobowie , Budzeń diecezja Płock i Mokowo diecezja Włocławek do sprawdzenia kto wątpi albo kłamstwa pisze .Ja chciałbym wywodzić się z Narodu wybranego ,ale nie dane to mi było ,szkoda przywłaszczać niczego nie będę .
27.Komunizm upadł trzeciej drogi nie było i to przebudowa w tym umysłowa [
świadomości tyle kosztuje ,mogliśmy to pozostawić naszym dzieciom czy wnukom
, pozostaje pytanie czy radzili by sobie lepiej od Nas ?
28.Za każdy z tych osiągniętych punktów [zdobyczy] [w tedy ,ale i dziś byłem
gotów położyć głowę :Warto było
a] Uzyskanie swobód obywatelskich [to że głosujemy na Kwaśniewskiego, czy
SLD to Wasze prawo , ale wolność wyboru mamy , paszporty na cały świat ]
b] Uzyskanie niepodległości [Rozwiązanie ZSRR, wycofanie wojsk okupacyjnych
z Polski i nie tylko .
c] Zmiana systemu ekonomicznego [ Komunizm definitywnie upadł , trzeciej
drogi nie było i nie ma do dziś ,a wiec kapitalizm
d] Koniec policji politycznej [UB/SB i otwarcie archiwów ] i koniec cenzury
,wolności religijne
e] NATO i Unia Europejska
f]Rozwiązanie PZPR
g]Wiele, Wiele innych osiągnięć .
Korzystanie z tych zdobyczy ,Rozłożenie kosztów przebudowy ,samo rządzenie
;tak ,ale to inna sprawa .Tu są pretensje do garbatego, że ma proste dzieci
.Pozdrawiam LW
29-Lewa noga
A było tak z ta bzdurą .Demonstracje i destabilizacje robił nam w tedy OPZZ , przeszkadzali w rytmie wolnościowej pracy , rzucili gruszką we mnie .Zaproponowałem wiec spotkanie sam przeciw wszystkie z OPZZ odbyło się to spotkanie, rzeczywiście byłem sam i z toczyłem na ich terenie zwycięski bój .Wychodząc potwornie z męczony nadziałem się , jak dziś widać na podstawioną telewizję .,która zadała mi te podchwytliwe pytania .Tym spotkaniem chce pan wzmocnić lewą nogę i jeszcze takich prowokacyjnych kilka pytań , wybroniłem się nieźle , ale oni dodali swój komentarz bzdurny i wy słysząc go uwierzyliście im , a nie mnie .To chodzi do dziś .Byłem i jestem śmiertelnym wrogiem tej opcji , ale jak niektórym to udowodnić .
30.O CO CHODZI czy Panu chodzi o tęsknotę za komunizmem ,komunizm wyczerpał swoje możliwości i nie był do utrzymania . Problemem było jak od niego odejść i czy to nasze pokolenie tego dokona czy zostawimy to dzieciom naszym .Koszt jest duży i niesprawiedliwie rozłożony ,ale to dokonuje demokracja ,ja miałem pomysły znacznie lepsze ,ale Wy wybraliście Kwaśniewskiego i SLD. To Wy mnie zdradziliście a nie ja WAS .Taka jest prawda
31.Tak ,jest tu dużo logiki , ale musiałbym być cesarzem ,królem ,czy kimś podobnym by mieć prawo do więcej realizacji ,ja postawiłem w tej sytuacji na demokrację a ona tak wygląda każdy inny wybór działalności byłby jeszcze bardziej tragiczny .Pozdrawiam LW
32.Tak chciano w pływać na dobór uczestników przy okrągłym stole i z tego powodu zerwałem rozmowy [[ była chyba trzy tygodniowa przerwa]] i zdecydowanie przy świadkach oświadczyłem ,że nikomu nie pozwolę by ustalał listę uczestników z wolnościowej strony tylko ja, oczywiście z pomocą moich kolegów dokonam tego .Żadne prośby groźby z żadnej strony nie są wstanie z mienić mojej decyzji .Tak że niech nikt nawet nie pomyśli że byłem do kupienia czy zastraszenia, to są fakty i dowody .Lech Wałęsa #polityka
Co Ty, nie wybrałbyś szanownej Danuty ponownie?
źródło: comment_3IMZP54x9ANwEa7JGLzR4DIbrFj4sc1f.jpg
PobierzCo
@lechwalesa: xD
@lechwalesa: co nie zmienia faktu że sprzedałeś Polskę za "stołek" wyprzedając dorobek państwowy za bezcen.
Ktoś z takim wykształceniem jak pan nie powinien mieszać się w sprawy związane z polityką ponieważ zrobi więcej złego niż dobrego...
To dzięki panu i braku pańskiej wiedzy oraz planu na przyszłość Polska zaczęła się wykrwawiać...