Aktywne Wpisy
wazogrodowy +3
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Hellicon +22
W ogóle to jestem zażenowany postawą Mirków. Toruńska Zuzia odnalazła się po weekendzie, a tu brak memów i jazdy po temacie. Te wszystkie Mirabelki z tekstami 'nie wiesz, nie oceniaj, pewnie ufo ją porwało' zasługują na roast. O klasycznym 'rodzina prosi o niezadawanie pytań' to już nawet szkoda gadać.
Chodzi mi o samo pójście do urzędu na rozmowę o pracę. Zgłaszałem się na stanowiska programisty w prywatnych firmach i nie dawali tam j-----a o t-shirty czy koszule w kratkę i jeansy oraz weryfikowali moje umiejętności. Natomiast wiem, że budżetówka i jej savoir vivre jest całkowicie odrębne od rzeczywistości i rządzą się swoimi prawami. Stąd moje pytanie.
W budżetówce pracują sztywniaki które gdy zobaczą mnie śmieszka poza kontrolo w koszuli w kratce i jeansach stwierdzą, że przyszedłem na rozmowę niestosownie ubrany i oferta pracy przelatuje mi obok nosa? Czy jednak warto się pofatygować na siebie chociaż tę marynarkę i koszulę kupioną specjalnie na wesele mojego wujka 7 które było lat temu?
#informatyka #rozmowaoprace #budzetowka #pracbaza #modameska
Poczytaj trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)