Wpis z mikrobloga

Witam ponownie :)
No i w końcu coś się zaczyna ruszać :)
Dzisiaj rozmowa, a w zasadzie podpisywanie dokumentów i wypełnianie testu dla idiotów (aż dziw mnie brał, że niektóre osoby musiały to poprawiać ^.^).
Robota jako pakowacz w fabryce ciastek za minimalną (nawet na nockach), ale jak to mówią- jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
Pracę zaczynam jutro, albo w poniedziałek- jeszcze mają mi dać znać.

Edit: Dziękuję @LadyWasp , że wspomniała mi o tym, bo być może nadal bym był bez pracy :)

#szkocja #edynburg #edinburgh #emigracja
  • 24
@brudnaskarpetka: No trudno, wolę zacząć pracować w piątek, ważne żeby coś wpadło, bo niestety ten miesiąc do udanych nie będzie należał :(
@abcc5: Nie wiem jeszcze, jak pisałem w piątek lub w poniedziałek zaczynam. Jednak z tego co widziałem na hali, to ludzie raczej nie byli zalani potem. Wyglądali raczej bardziej na znudzonych niż zmęczonych :)
@Icesowy: Dziękuję :) Ja raczej nie zamierzam tam siedzieć zbyt długo. Edynburg jest bardzo pięknym miastem jak masz czas żeby go zwiedzać, najlepiej z kimś a nie samemu.
Marzy mi się od dłuższego czasu Norwegia i nie tylko, ze względów finansowych, ale na te piękne widoki i śnieg :D Zawsze mi się podobały sporty zimowe, mimo, że nie miałem okazji ich spróbować.
No cóż, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa :)
@damian91: to tylko na chwile :) kasa juz leci i przeglądaj ogłoszenia :) najlepsza zmiana to nocna, bo jak nie ma pracy to i tak do domu Cie nie puszcza. A na dzienne jak nie ma pracy to wyślą Cie do domu. :))
Trzymam za Ciebie kciuki :)
@damian91 Powiem Ci, ze pracowałam tam w wakacje ;) i mężczyźni maja trochę łatwiej ;) dlatego ze pakują jakieś ciastka do kartonów np. Nie musza stać na taśmie ;) a tam juz nie jest przyjemnie.
Ale za to poznać mozna mnóstwo ludzi. Polaków ogrom.
Mam jeszcze listę agencji pracy w całym Fife jak jestes zainteresowany to mogę jakoś Ci przesłać - rożne branże.
Koniec marca początek kwietnia bedzie prowadzić rekrutacje amazon. A
Amazon to wiem, że robi rekrutacje takie chwilowe/sezonowe, ale zamęczyłbym się tymi dojazdami, a mieszkania nie chce szukać na siłę, bo niestety nie mam gwarantowanych choćby 30h :/
Dogadać się dogadam, rozumiem dużo, aczkolwiek czasami muszę poprosić o wolniejsze mówienie, czy powtórzenie lub wyjaśnienie danego słowa. Dlatego myślę, że do obsługi klienta nie bardzo, choć aplikowałem na obsługę klienta- wymagany był język polski (coś związanego z grami :D ).
Chętnie przyjmę taką
@sorek: Wcześniej było na luty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak wiem, że w kwietniu się wszystko zaczyna budzić :) 6.04 wrócę ze świątecznego urlopu, więc mam nadzieję, że coś się uda :)
@czarnyalibaba: Rocznikowo lvl 24. Czy planuje wracać? hmm plan jest taki, żeby uzbierać nieco grosza, zdobyć jakieś doświadczenie. Tak we wrześniu chciałem wrócić i zacząć zwiedzać świat i np spełnić własne podróżnicze marzenie i pojechać do Japonii (akurat na urodziny :) ). Wysyłam też sporo CV na wolontariat europejski- głownie do Norwegii, jednak jak na razie, zero odpowiedzi ()
Oczywiście to są tylko plany. Może być np