Wpis z mikrobloga

Mirki. Powiem wam, że jakoś życie mi się nudzi. 19 lat na karku, za 2 miechy oczko (Tak. Wiem już, że nie powinno być oczko, ale ja nie znałem takiego powiedzenia jak oczko), a ja jakoś nie wiem co ze sobą począć. Zmieniam pracę co 2-3 miesiące i tak tułam się po świecie.

LO skończyłem i jakoś tak celu nie mam przed sobą.

Aktualnie podjąłem pracę w Hurtowni sprzętu sportowo-rekreacyjnego (Allegro + stronka). Tym razem biuro.
Siedzę przed kompem i wypisuje faktury, listy przewozowe i ściągam przedmioty cyfrowo z magazynu.
Z jednej strony to dobrze bo sobie cały dzień siedzisz i jest Ci ciepło i masz herbatke i w ogóle, a z drugiej trochę lipa bo nic ciekawego się nie dzieje :(

Plusem i minusem jest też praca od poniedziałku do piątku, a weekendy wolne.

Stawka w sumie też ujdzie 9,5netto/h. Nie jest to może jakiś szał, ale w poprzedniej zarabiałem 1250 na czarno. Teraz przynajmniej mam umowę + telefon firmowy + blisko do pracy.

Jak mnie najdzie to znajdziecie może moje wypociny pod tym tagiem w przyszłości ---> #cripexijegoproblemy

#gorzkiezale #nocnazmiana
  • 27
@Cripex: Spoko młody. Już jestem po oczku (21 to oczko) 3 lata, a jestem na pierwszym roku medycyny. Studiowałem różne rzeczy, pracowałem w centrum handlowym stolicy, byłem w górach na schronisku. Nadal nie czuję się w 100% ogarnięty, nie wiem co ze mną będzie, ale dopiero teraz dojrzałem do długotrwałych postanowień. Niektórzy po prostu wiedzą czego chcą. Inni nie wiedzą, ale patrzą na innych i żyją jak inni bez wkładu własnego,
@Vismir: Niby tak. Tylko problem w tym, że nie mam pomysłu na studia. Nawet miałbym opcję iść na dzienne bo rodzice by dawali hajsy na życie (alimenty i te sprawy), ale wciąż nie wiem co chciałbym zrobić z życiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)