Aktywne Wpisy
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Ptaahu +144
przypomniało mi się jak ludzie podczas covidu p----------i w przyłbicach, ale mam beke z tego teraz XD
- Nie strzelisz, mruknął.
Tak myślisz?
- Masz tylko dwie kule. Może jedną. Moi usłyszą strzał.
Oni tak. Ale ty nie.
- Jak to?
Kula przemieszcza się szybciej niż dźwięk. Zagnieździ się w twoim mózgu, zanim ją usłyszysz. Żeby ją usłyszeć, musiałbyś mieć płat czołowy, wzgórki czworacze i zakręt skroniowy, a ty ich już nie będziesz miał.
Droga, Cormac Mccarty. 9,5/10
@Niedokonczone_Zdani: Jeśli chodzi o postapo to gorąco polecam "The Threads", po obejrzeniu pozostaje w głowie na parę dobrych dni, paradkoumentyzowana wizja tego co mogłoby się wydarzyć, gdyby zimna wojna przerodziła się w wojnę nuklearną.
https://www.youtube.com/watch?v=s_s8CrRN76M
Styl ciężki do czytania ale wyjątkowo uroczy i specyficzny, że będzie się podobać.
Historia w książce prosta ale dobrze prowadzona, świetnie pokazane emocje. Jedna z lepszych jakie czytałem.
Do filmu jednak zbieram się blisko rok ;)
Dla mnie najbardziej uderzającym momentem było to, gdy ci goscie z gangu prawie ich dopadli, a Ojciec mial 1 kule w magazynku i zastanawial sie, czy nie zabic nia Syna, zeby nie musial byc zjedzony przez gang zywcem.
Generalnie ksiazke polecam, film troche mniej mi sie podobal.
Komentarz usunięty przez autora
I umar od tego.