Aktywne Wpisy
mam_spanko +147
Gratuluje tym, którzy cieszą się z rosnącego nacjonalizmu na świecie, z le pen, meloni, orbana, memcena, afd, trumpa
Ludzie to się jednak nigdy nie nauczą na swoich błędach xD
Czasy są tak globalne ze wystarczy że ktoś pierdnie w Indiach i zaraz mamy jakiś wirus co dziesiątkuje ludzi, są bomby atomowe, wojny handlowe, ekologiczne kryzysy, nieprzewidywalność rozwoju AI, rozpiździel migracyjny, a niektórym się marzy powrót do polityki z XX wieku xD
Chyba
Ludzie to się jednak nigdy nie nauczą na swoich błędach xD
Czasy są tak globalne ze wystarczy że ktoś pierdnie w Indiach i zaraz mamy jakiś wirus co dziesiątkuje ludzi, są bomby atomowe, wojny handlowe, ekologiczne kryzysy, nieprzewidywalność rozwoju AI, rozpiździel migracyjny, a niektórym się marzy powrót do polityki z XX wieku xD
Chyba
Instynkt +181
UWAGA! Za kilka dni ważna data która może rozwalić rynek najmu, bo kończy się 40+ dla Ukraińców, czyli dopłata 1200 zł miesięcznie od osoby do wynajmu. Na taką parkę + dziecko to był całkiem spory dodatek, bo aż 3600 zł co miesiąc. Ciekawe czy nadal te osoby będzie stać tyle płacić za wynajem? Osobiście mam poważne wątpliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mieszkanie #nieruchomosci
#mieszkanie #nieruchomosci
Mam z pracodawcą podpisaną klauzulę poufności ad wykonanych projektów jednak informacje w internecie jak fora prawne i inne tematyczne bardziej zagajniki mówią, że mogę bez względu na klauzulę.
I mam mętlik. Czy mogę umieścić, że robiłem to i to dla tego i tego, czy jak. #webdev #prawo #tajneprzezpoufne
Ale jest tam o tym, że przekazuję prawa autorskie i wszystko co wykonałem jest firmy Z.
@handler: No właśnie, a szukanie przez google i odwiedzanie for powoduje raka na start
Natomiast spokojnie możesz każdemu powiedzieć, zapisać w CV lub wspomnieć o tym w portfolio nie pokazując tego, czego zabrania umowa.
Musisz chronić interesy klienta, musisz chronić swoje interesy (i nie podpisywać też nie wiadomo czego), ale praw autorskich stracić
Druga rzecz, ujawnianie całego kodu projektu też na pewno by podpadło pod umowę, bo w końcu dlaczego miałbyś udostępniać coś, co kupuje twój pracodawca, i próbuje na tym zarobić?
Ujawnianie fragmentów kodu również jest problematyczne, ponieważ narażasz projekt na to, że ktoś w
Bardziej myślę o umieszczeniu w folii zapisu o wykonanych pracach dla marki (strona publicznie dostępna) niż umieszczenie kodu czy ujawnianie bardziej technicznych rzeczy czy podpowiadanie gdzie szukać backdoora.
Masz prawo (i z resztą to rób) do podpisu (w zakomentowanym kodzie wystarczy) i nie pozwalaj na usuwanie tego.
Jeśli chcesz pokazać w publicznym folio i nie masz zakazu publicznego pokazywania tego ... jak
Wydaje się, że macie 100% rację cumple.
Poszukałem dokumentów i mam zapis:
W sumie standardowy zapis :) Spokojnie możesz ładować :)
Jeszcze zaraz zacznę googlować o tym czy mogę umieścić logotyp marki w celach informacyjnych w folio bo gdzieś ktoś mi mętlik ostatnio zrobił.
Połowa agencji interaktywnych ma na stronach logotypy coca coli czy pzu, bo pierdnęła im projektem ulotki na święta :P
Ale wszystko zależy od kontekstu. Możesz spokojnie powiedzieć, że np. używają moich rozwiązań: "tom tom, hilton, el dupa, ...." :)
Dobra, lecę na szybkie ingress :) Jakby co to odpiszę