Wpis z mikrobloga

@Metsan: kuźwa polskie zakłady chodzą jeszcze na S5, do Step7 5.5 mam symulator do TIA V12 już nie, to wole z symulatorem pracować. Żadna uczelnia w domu się uczę ;3

Z resztą tu chodzi o mój pseudoprogram w ladderze ale na siłe się czepiasz arghhh
  • Odpowiedz
@Master_Xabies: A to nie wiedziałem że w polsce jeszcze działają na S5. Niestety nie jestem w stanie ci teraz pomóc. Nie dość że nie wiem dlaczego ci nie działa, to za bardzo nie myślę po alkoholu :/
  • Odpowiedz
ODTS - po dostaniu stanu wysokiego i odczekaniu czasu T załącza się stan wysoki
PEXT - po dostaniu stanu wysokiego jest załączany tak długo ile wynosi czas T
  • Odpowiedz
@MasterSoundBlaster: Tam nie ma zbytnio po co -(p)- wrzucać : / bo gdzie po T1 |/| ? bo zamiast tego na pewno ni : l

No chyba ze faktycznie nie wiem jak dzialaja te timery (no ale pomoc na F1 to juz na pamiec znam) xD no ale to wytlumacz to jakos jak mozesz
  • Odpowiedz
@rrobot: @i_natala_ciemnosc Wiecie może czemu tak się dzieje? I juz przy okazji mam do was drugie pytanie, bo mam step7 5.5 i winCC V11 i chcialbym zrobić wizualizacje na V11 odpalić symulacje wizualizacji i sprawdzić jak będzie działać gdy odpale symulacje step7 5.5, tylko nie potrafie ustawić adresów w V11 gdy nie mam do projektu dodanego sterownika, wiecie czy da sie jakoś bez dodawania sterownika w projekcie dodać adresy
  • Odpowiedz