@Metsan: kuźwa polskie zakłady chodzą jeszcze na S5, do Step7 5.5 mam symulator do TIA V12 już nie, to wole z symulatorem pracować. Żadna uczelnia w domu się uczę ;3
Z resztą tu chodzi o mój pseudoprogram w ladderze ale na siłe się czepiasz arghhh
@Master_Xabies: A to nie wiedziałem że w polsce jeszcze działają na S5. Niestety nie jestem w stanie ci teraz pomóc. Nie dość że nie wiem dlaczego ci nie działa, to za bardzo nie myślę po alkoholu :/
ODTS - po dostaniu stanu wysokiego i odczekaniu czasu T załącza się stan wysoki PEXT - po dostaniu stanu wysokiego jest załączany tak długo ile wynosi czas T
@rrobot: @i_natala_ciemnosc Wiecie może czemu tak się dzieje? I juz przy okazji mam do was drugie pytanie, bo mam step7 5.5 i winCC V11 i chcialbym zrobić wizualizacje na V11 odpalić symulacje wizualizacji i sprawdzić jak będzie działać gdy odpale symulacje step7 5.5, tylko nie potrafie ustawić adresów w V11 gdy nie mam do projektu dodanego sterownika, wiecie czy da sie jakoś bez dodawania sterownika w projekcie dodać adresy
@MasterSoundBlaster: no to jest tak, że w tym samym czasie przychodzi reset i zbocze narastające i widocznie po prostu nie może być w tym samym czasie :/ myślisz że to tutaj po prostu będzie błąd?
// przyszedł w tym samym czasie sygnał startuj timer 1 i resertuj timer 1?
Z resztą tu chodzi o mój pseudoprogram w ladderze ale na siłe się czepiasz arghhh
poważnie?
Jaka pętla? Chyba chodzi Ci o aktywowanie timera? W ogóle czym on jest pobudzany? Co jest pod T2?
(na dole to działa w kółko :l )
A wiesz jak działają te timery?
Pierwszy Timer aktywujesz zboczem narastającym (nawet po resecie), nie wiem czy to tam realizujesz.
PEXT - po dostaniu stanu wysokiego jest załączany tak długo ile wynosi czas T
No chyba ze faktycznie nie wiem jak dzialaja te timery (no ale pomoc na F1 to juz na pamiec znam) xD no ale to wytlumacz to jakos jak mozesz
Nie dostaniu stanu wysokiego, a zbocza narastającego, to różnica.
Myślę, że może tak być. Sprawdź. Inaczej się nie dowiesz.
Funkcja "dopowiedz".