Aktywne Wpisy
D00msday +46
Teksty feministów "relacja 16-stki z facetem w wieku 25 / 30 lat to dosłownie pedofilia!!1111" pokazują, jak mocno w obecnych czasach represjonowana i zwalczana jest normalna, męska seksualność. Nie tylko zresztą męska seksualność, ale generalnie mężczyźni w obecnym systemie społecznym. Nawet tutaj na wykopie są ewenementy, które twierdzą, że macie się zamknąć, pod żadnym pozorem nie umawiać z młodszymi laskami i brać jakieś karyny w swoim wieku po peniso-karuzeli. A wszystko po
olciax555 +2
Od lewej: wino pomarańczowe, cydr, cydr. Wczoraj nastawiłem i pomarańcza pracuje jak szalona, środkowy cydr też już zaczął, prawy jeszcze nie. Cydry różnią się tylko drożdżami(środek-suszone, po prawej w płynie) i delikatnie odcieniem butelki, a wygląda jakby w ogóle z innego soku były robione.
I tak, wiem, że z soku z kartonu to nie jest prawdziwe wino/cydr, ale założenie było takie, że minimalnym kosztem i minimalną pracą ma wszystko powstawać :)
Zdjęcie robione kalkulatorem.
Co do mocowania rurki - wcale nie trzeba używać wosku czy gumy do żucia(z której może się nastaw zakazić) lepiej korka fermentacyjnego użyć(czyli taki gumowy, sprzedawany w różnych wielkościach, przeważnie będzie tam gdzie rurkę się kupuje)
@orange92: Ja sobie kupiłem na zapas różne wielkości, trochę przez przypadek bo "myślałem że będzie ok a jednak większy trzeba"
Gdyby ktos z was robil z wyciskanym imbirem to przestrzegam... doslownie dwie krople na butelke wystarcza (dodawalem przed kapslowaniem). Wychodzi naprawdę pyszny
Chyba, ze ktos korzystal z "soku"sklepowego to spokojnie wiecej można