Ma ktos ledy https://www.wish.com/c/5438f18d4e06d50e653a9d20 Jak je podłącze do komputera(10m) to segmenty do cięcia, które mają 9diód prawie nie świecą, te 6diodowe świecą ładnie. Jeśli podłącze tylko 5metrów to wszystko ładnie świeci. Prąd zmierzyłem i wynosi 1amper, nie wiem dlaczego tak mało. Zasilacz nie z czarnej listy(enermax). Włączyłem do lini 12v nieużywanej, w 2 siedzi karta. #wish #elektronika #pcmasterrace
@jonasz123: jakie segmenty 9 diód, 6 diód? Tam nie ma żadnych takich ustrojstw, diody są "dzielone" po 3szt. Jak ci (przy wspólnym zasilaniu) nie świecą równomiernie, to masz coś (ledy?) spieprzone.
Nie fake rgb tylko tasma rgb do montowania we wnękach, po naciśnięciu koloru poświata jest w tej barwie. A te problemy z diodami tylko przy wyświetlaniu białego koloru(wszystkie diody palą sie z pełną mocą)
@Felonious_Gru: a jeśli tak, to ok. To znaczy jak 6-cio ledowe (czyli po 2 ledy w szereg) święcą ok, a 9-cio ledowe nie (po 3 w szereg) to znaczy tylko i wyłącznie tyle, że zasilanie jest zdecydowanie za niskie.
No czegoś takiego się domyślałem jak okazało się, że 5 metrów świeci ładnie. Pytanie czego zasilacz miejące max 25amperów na jednej linii 12v jest zły do zasilania ledów
@jonasz123: podepnij połówki taśmy tuż przy sterowniku. Chociaż stawiam na to, że sterownik liczony na 5m taśmy i nic z tym nie zrobisz. Jeśli z pominięciem sterownika 10m białe świeci dobrze to masz winowajce.
#wish #elektronika #pcmasterrace
1. Nie fake bo wszystko podane
2. Są sprawne
1. Fake, bo każda dioda to osobny kolor
2. Gdyby były sprawne to by świeciły dobrze, a nie "ledwo świecą"
@jonasz123:
@jonasz123:
Bo jak sie nie ma pojecia o oporze, to sie ciagnie kilka metrow kabla marnej jakosci... a straty napiecia na kabelku sa duze...
PS 10 metrowa tasme powinno zasilac sie co najmniej od 2 stron jednoczesnie...
Komentarz usunięty przez autora
@lycamob:
Odetnij jeden uszkodzony segment i zlutuj (lub polacz zlaczka) ze soba pozostale czesci.
Komentarz usunięty przez autora