Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Banri: czyli nie grasz w kancolle :p
Ona ma niską szansę na "wyprodukowanie". Żeby produkować używa się crafting materials które dostaje się z questów/znajduje się na misjach, więc trzeba się pomęczyć troszkę z ich zdobywaniem.
  • Odpowiedz
@zeligauskas: Jak przede wszystkim. Przede wszystkim to to były maskotki do plastikowych modeli statków, a potem figurek, artów, plakatów. A dalej to już poszło w świat.
  • Odpowiedz
@zeligauskas: O panie to się grubo mylisz, jeszcze za czasów strima relacjonowałem jak ludzie głupieją na punkcie artów do plastikowych modeli i że zaczynają chodzić słuchy o mandze na ich temat. To były czasy.
  • Odpowiedz
@Banri: czyli twierdzisz, że były maskotki Kantai Collection zanim była gra?
Ciężko mi uwierzyć tylko na słowo, bo z wiki wynika, że dopiero po sukcesie gry zaczęlo takie coś robić.
  • Odpowiedz
@Banri: i to było pod nazwą Kantai Collection? Czy może to były po prostu arty na modelach, a potem ktoś wpadł na pomysł zrobienia gry i całej marki do tego?
Sama idea mecha musume (tak to się chyba nazywa) nie jest nowa.
  • Odpowiedz
@zeligauskas: Da, najpierw były arty, po jednym do każdego modelu i dzięki shimakaze, cała kolekcja zdobyła na popularności, tak dużej że wkrótce stały się osobnym bytem. Ale z skąd nazwa i kiedy się pojawiła nie wiem.
  • Odpowiedz
@Banri: Ogarniałem temat mniej więcej w tym samym czasie kiedy wybuchła afera zbożowa na wykopie, więc musi być coś wcześniej.
  • Odpowiedz
@Banri: afera zbożowa to maj 2013. Na innej stronie rowniez podaja grudzien 2013 jako premiere tego modelu. Wszędzie tylko mówią, że to gra z bogatym franchise. Jedyne co mi przychodzi to głowy: może zanim wydali oficjalne modele to dogadali się z jakąś firmą w celu promocji gry zaraz po premierze, ale takie informacje chyba tylko w japońskich internetach. Albo... Mam jeszxze kilka teori ale zle sie pisze na telefonie. Dobranoc
  • Odpowiedz