Aktywne Wpisy
Norbercikk +159
Przed Państwem Idol niektórych Wykopowiczów i przedstawiciel najprawdopodobniej kilku milionów osób.
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazpisu #polityka
#bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazpisu #polityka
Kwan +142
daj plusa a w zamian narysuje twoj avatar w paincie ok?
Odpowiadam wtedy, że jest czas sianokosów i czas apokalipsy. Jest czas zasiewów i czas żniw. Trudno nie wierzyć w nic. Przychodzi w życiu każdego człowieka czas kiedy musi sobie odpowiedzieć na pytanie dokąd zmierza. Jesteś na trudnej ścieżce. Pył, piach, kamienie, ostrokrzewy i kosodrzewina. Szczyt przed Tobą a za Tobą doliny i kotliny. Czy starczy Ci sił żeby dojść do celu, spojrzeć w dół i powiedzieć "oto jestem"? Wielu z nas myśli, że życie jest tylko mgnieniem fal kosmosu, że jest bezcelowe i bezsensowne. Wiedz, że tak nie jest. Życie to wielka tajemnica i cud nad cudami. Rodzimy się i umieramy, lecz liczy się to co pomiędzy. Wielka jest chwała Boga, który dał nam siłę by przetrwać szkwały - miłość. Czy dziecko boi się ciemności bo w ciemności czają się stwory? A może boi się jej gdyż jej nie zna. Wielka tajemnica.
Spotkałem kiedyś starszego człowieka, który opowiedział mi taką anegdotę: kiedy był młody pracował przy poławianiu karpia w stawach niedaleko Folusza w ówczesnym województwie krośnieńskim. Praca wcale nie była lekka. Karpie kąsają, zimno, ponuro, deszcz wiatr śnieg grad burze. Dlaczego ludzie jedzą karpie? Przez Hilarego Minca, komunistę. To on zniszczył tradycję jedzenia śledzia i nakazał jedzenie karpia. Dzisiaj nikt już nie pamięta, że karp to element obcy na Wigilii. To element wrogi. Nie powinniście jeść karpia. To ja jestem drugą inwazją.
Dlatego właśnie nie pytaj skąd wieje wiatr ani dokąd płynie strumień. On zawsze płynie ku Tobie. Miłość. Dlaczego ludzie przestają mówić sobie "dobry wieczór" i "dzień dobry"? Dlaczego stajemy się coraz bardziej obcy i milczący. Kiedy ja wchodzę do windy mówię ludziom dzień dobry. Kiedy ja z windy wychodzę, żegnam się z nimi życząc miłego dnia. Czy oni istnieją naprawdę czy tylko są w mojej głowie?
Wy jesteście tylko ciągiem liter. Botami, które tworzy PROGRAM. Istniejecie o tyle o ile istnieją ciągi cyfr. Nie mówicie, że kochacie. 0101001001101001011010101. Śnieg nie sypie na synapsy waszych powiązań. Słońce nie świecie botom.
Tylko tyle
Aż tyle
Statki przestały strzelać i zaczęły spadać. Gdzie będziesz kiedy pierwszy z nich dotknie skóry Twojej planety?
#marianbaczalcontent
Komentarz usunięty przez autora
@marianbaczal: @mroz3 jest botem.