Wpis z mikrobloga

@hrumque: ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Duzo jest takich kodekow? Ja zwykle nie szaleje z jakoscia. MKV dla 1080 i serialem zwykle jakies po 350. Co w takm razie do #xbmc ? Jakis Mirek (przepaszam, ale nie potrafie znalezc) sugerowal nettopa, ale drogo troche. Chyba,ze wtedy by oba zainstalowac na nim.
  • Odpowiedz
@bigger: ja używam "biednego" nettopa Zotac na atomie (2rdzenie po chyba 1.6GHz) i z grafiką nvidia ION - i daje radę z wszystkim (xbmbuntu, choć openelec byłoby lepsze chyba) - choć na winXP i 7 nie dało się odtwarzać wielu full-hd na żadnym playerze niezależnie od wspomagania gpu...

• Odpowiedz
via Android
  • 0
@hrumque: serio? ja mam aktualnie jakiegoś starego popcorna i jeszcze nie było pliku, któremu by nie podolal w HD( dziwne kodeki to już co innego). największe miałem po 10 giga i dźwięk DTS. Myślałem że to standard tera. Ile trzeba za Twojego położyć?
  • Odpowiedz
Ile trzeba za Twojego położyć?

@bigger: a całkowicie nie mam pomysłu ile. Np takie http://allegro.pl/zotac-zbox-sd-id12-plus-2x1-8ghz-1gb-250gb-nowy-gw-i4899174054.html kosztuje 600zł, ale to tylko intel GMA, a u mnie jest nvidia ION (różnica kolosalna w wydajności i akceleracji GPU), tutaj 1GB ramu a u mnie 4GB, tutaj jakiś biedny hdd 250GB a u mnie SSD 32GB (choć to tylko na xbmc system)... w dodatku ja mam do tego jeszcze licencje na win7home (i naklejkę z
  • Odpowiedz