Aktywne Wpisy

scorp_gfx +300
tych wroclawskich gastronomow juz posralo do reszty z tymi cenami xD
ktos moze mi wytlumaczyc czym spowodowana jest taka cena? przeciez to jest doslownie woda, maka, sos pomidorowy i troche mozzarelli
#pizza #wroclaw #gastronomia
ktos moze mi wytlumaczyc czym spowodowana jest taka cena? przeciez to jest doslownie woda, maka, sos pomidorowy i troche mozzarelli
#pizza #wroclaw #gastronomia
źródło: 467471826_1513097126062653_2798682597652258021_n
Pobierz
Koledzy i koleżanki, polecicie jakąś gre FPP/TPP na 20-30h? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale nie jakiś sandbox typu RDR, CP2077, Days Gone, Bordery czy Far Cry... coś bardziej korytarzowego powiedzmy, w stylu Silent Hill nowego?
#gry
#gry

for ($i = 0, $len = strlen($payload); $i < $len; $i++)Pomyślałem: zrobię pull request, będę dobry ... jak zobaczyłem resztę kodu to mi się odechciało.
#programowanie #optymalizacjakodu #januszeprogramowania
Nie język czyni kod, w każdym da się napisać dobry kod i w każdym da się napisać g---o
Co nie zmienia faktu, że cały kod wygląda jak akademicka kupa a sam lib nie działa poprawnie ;<
Swego czasu spędziłem z nim 3 noce aby go odpalić ... działał ale po ~48h się coś gdzieś wysypywało i przestawał działać poprawnie. Wtedy napisałem własny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Petla napisana w ten sposob powinna wykonywac sie szybciej, ale bez zmierzenia tego nie jestem w stanie zajac stanowiska co lepsze (czytelnosc vs szybkosc).
Wywoływanie za każdym razem strlen to zabójstwo.
źródło: comment_hyYVlmTRbB41ftyc9m7otiAF9cx9JrBY.jpg
PobierzCo prawda moim zdaniem zmniejsza to czytelnosc, ale jezeli wzrost wydajnosci jest zauwazalny, to warto.
Zmniejszanie zasięgu zmiennej to fajny frazes, ale czasami idiotycznie stosowany - np. tutaj moim zdaniem. W tym przypadku można pominąć zużycie pamięci w realnych scenariuszach.
Pewne przyzwyczajenia istnieją, i jeżeli język bazuje na innym to wypadałoby ich nie zmieniać. Przykład najpopularniejszy: zmienne i stałe w klasach
Co do kodu to implementacja for z
Wynik jednak powinien być identyczny jak precalc - tutaj niczym się to nie różni niż scope.
Gdybyś chciał spojrzeć na wygląda całego testu to spakowałem wyniki + wygenerowany kod: https://www.dropbox.com/s/3j7t1tggvsfqd1z/1420126057.zip?dl=1
źródło: comment_LDBevgTOYTHetPXp3cftHi5KbgQzljYs.jpg
Pobierz