Aktywne Wpisy
exori_vis +177
Gadałem wczoraj ze znajomym na piwie i zrobili u niego hybrydę w pracy 3 dni z biura 2 zdalnie.
I opowiedział mi że 3 Sprint już nie dowieziony xD A jak przychodzą do biura to sobie robią plażę. Manager chciał by przychodzili to przychodzą, ale wygląda to tak, że o 9 idą zespołem na kawę, potem o 10 mają calla na słuchawkach, po callu idą znowu na kawę, potem o 12 na
I opowiedział mi że 3 Sprint już nie dowieziony xD A jak przychodzą do biura to sobie robią plażę. Manager chciał by przychodzili to przychodzą, ale wygląda to tak, że o 9 idą zespołem na kawę, potem o 10 mają calla na słuchawkach, po callu idą znowu na kawę, potem o 12 na
Krupier +481
Polscy kierowcy wchodzą na wyższy level. XD
Na chodniku zaparkować muszę bo się uduszę.
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy ##!$%@?
Na chodniku zaparkować muszę bo się uduszę.
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy ##!$%@?
Tak więc wczoraj do 2 w nocy męczyłem się z animacją postaci do gry. Do gry... założyłem się z kolegą, że zrobię przynajmniej jeden lvl gierki. Mam czas do 1 marca (niby dużo ale przy moich umiejętnościach boje się, że nie starczy) Tak więc pierwsza animacja ( to oddychanie ) powinno być dużo wolniejsze. Następnie. Chód. Jak ja się z tym gównem namęczyłem ( i tak wygląda okropnie ) miałem jeszcze zabrać się za bieg ale muszę solidnie poćwiczyć. I co do ostatniej... eh nie wiem jak to wygląda w oczach innych, bo u mnie kiepsko. Tak więc to moje pierwsze animacja i po czasie powinno być lepiej
#pixelart #gamedev #jayrysuje
@PasozytZawiadaka a nie robi przeplatanki? ;-)
Oddychanie zdecydowanie za szybko, i dorób więcej klatek, i jak głowa ci tak lata przy oddychaniu to idź z tym do lekarza :D Ruszać się to ma o kilka pikseli a nie o 20 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Chód byłby okej gdyby nie ten "X", bo wygląda własnie jakby przeplatankę robił :D
A według mnie skok to majstersztyk i wygląda epicko, jeszcze jak mu fajnie brwi
Okey, okey widzę, że wszystkim się skok podobał to miło (i tu racja, skacze trochę nisko :P) A co do chodu to jakby się przypatrzeć ehhh przeplatanka xD
http://www.manningkrull.com/pixel-art/walking/8framewalkdiagram.gif
Bieganie: zapomniałeś o tym że trzeba ruszać ręcmi no i o tym, że nogi mają kolana :)
Skakanie jest bombowe, ale może zrób
Chodzenie: koniecznie postać (przynajmniej głowa) powinna chodzić góra-dół, nogi całkiem do przerobienia, choć przy takim rozstawie nie bardzo wiem jak to zrobić by fajnie wyglądało...
Oddychanie: za szybko,
@JayRG: hmm zacząłem ostatnio tworzyć gry i powiem wam że przeraża mnie wizja tworzenia animacji samemu :/ wolałbym dostać wszystko od grafika i zrobić logikę gry. Lubicie robić te animacje?