Wpis z mikrobloga

Ostatnie już pytanie dotyczące wisielca (css mnie nie lubi więc głównie skupcie się na kodzie xd)

1. Dlaczego clearRect nie działa?

2. Gdy spróbujecie zagrać drugi raz, funkcja rysowania (i poprzednie które ją wywołują w takim razie też) są wywoływane 2x, przez co narazie jedyną możliwością restartu jest "Press f5 to try again" ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jak to naprawić?

http://jsfiddle.net/h6v2gdad/1/

#webdev #naukaprogramowania #javascript #html5 $jquery
  • 16
@pilkarskiefakty_com Okej, za pierwszym razem nie traf kilka razy, za drugim razem wpisz inne słowo i znów nie traf - rozpoczynasz od stanu poprzedniej gry, do tego funkcja drawHangMan() jest wywoływana 2x za każdym razem, czyli za każde nietrafienie dorysowywane są 2 elementy...
@Vitin: Jeżeli coś przy kliknięciu dzieje się dwa lub więcej razy to możliwe, że za każdym razem przypisujesz na nowo funkcje do kliknięcia.

I tak właśnie robisz :P

keys.on('click'
za każdym razem dodajesz gdy zaczynasz grę.
@dieow: Okej, wiem już gdzie niepotrzebnie to zapętlałem, teraz pytanie w jaki sposób przesłać nowy argument do iClickYou(), jeżeli nie mogę wywołać jej ponownie ;/

edit: Bardzo bym chciał uniknąć przechowywania słowa w globalnej zmiennej, taki mały challenge ;d