Wpis z mikrobloga

@nsfw: nóż z lidla jest solidnie zrobiony i pierwsze moje krojenie nim skończyły się pocięciem palców, mimo że w kuchni spędzam każdą chwile jak to kobieta, ja z allegro jednak bałabym sie nóż kupić chyba, że na gwarancje
@nsfw: kup sobie noz z ikei. Jest tam taki z drewniana raczka ze stali "damascenskiej". Uzywam go od 2 lat, myje w zmywarce bo nie chce mi sie recznie, ostrze go ostrzalka fiskarsa i nic sie z nim nie dzieje, a to czy potniesz sobie paluchy czy nie zalezy od umiejetnosci i naostrzenia :)
@xblackwidowx: to wtedy oddam najwyżej na niezgodność z opisem :)

@xblackwidowx: @reett: To jeszcze jedno pytanie - która rękojeść - srebrna, czy czarna - z czego są one zrobione?

@Olenek: Tak bym zrobił, tylko cena - 170zł odstrasza, szczególnie, że to mój pierwszy taki nóż, lepiej nawet żeby nie był taki ostry :D
To sobie kup wersje nie damascenska, na pewno jest tansza, a pewnie jest rownie dobry. Generalnie mam wszystkie noze z tej serii lacznie z tasakiem, ktory przydaje sie do obrabywania pienka choinki :)
@nsfw: Fiskars niestety te tańsze rdzewieją ale dobrze się ostrzą ,często da rade kupić 2 noże i ostrzałkę w fajnej cenie ... ogólnie trzeba poszukać po promocjach , ostrzałki ikea i niektóre noże też robi fiskars ;)