Wpis z mikrobloga

Mirki szukam telefonu do 1500 (ale im mniej tym lepiej i może być używany). Ma robić wystarczająco dobre zdjęcia do bloga/fb, filmy full hd na yt w miarę dobre (mam bezlusterkowca, ale nie noszę go 24/7), LTE, płynne działanie, dobrą baterię i najlepiej jakieś programiki do podstawowej obróbki zdjęć i robienia kolaży. Korzystałem z 4,2 oraz 4,8" i spokojnie do 5-5,5 może być, ale 6 się boję i najpierw będę musiał "pomacać". System android/WP. Dodatkowym bonusem będzie np. wymienna bateria, gęsty ekran ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nierysowanie się od byle szitu, bo nie lubię porysowanego sprzętu, a przy tych gabarytach jedynym zabezpieczeniem może być folia. Wzywam do boju:

#android #bojowkaandroid #windowsphone #bojowkawindowsphone
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalkosecki: podobno bateria padaka ;< i nie wiem czy do obróbki fociszy coś ciekawego jest w sklepie wp

@owcaa: sprawdzę

@Konkol: 1020 to chyba troszkę przerost formy nad treścią. W testach wyżej niż 808, którą się bawiłem, ale wydaje mi się, że reszta telefonów mocno nie odstaje.

Ogółem fajnie by było, jakby przy słabym świetle sobie dobrze radził.
  • Odpowiedz
@xDrope: No to 1020 lub 930. 1020 ma ksenon (sam mam ten model).

Co do baterii to tak czy inaczej będziesz potrzebował powerbank, aparaty mocno drenuja baterie.

Appek do fotek jest mnostwo, jest także kilka niezlych appek do szybkiego montażu filmów.
  • Odpowiedz
@xDrope: z WP nie ma nic innego, masz przedstawiciela :). 930 ma chyba podobną baterię do 920 - u mnie dzień/półtora wytrzymywała, ale to koszt koło 1700-1800 zł. Telefony za 1500 zł są bez gwarancji producenta z europejskich dystrybucji, nie polskich, uważaj na to przy kupnie jakiegokolwiek telefonu na allegro!
  • Odpowiedz
@xDrope: z takich topowych modeli wymienną baterię mają chyba tylko samsungi galaxy s, 4 dostaniesz na pewno w tym budżecie, z 5 nówką może być gorzej. No i jeszcze LG G3 (jeśli się nie mylę są 2 wersje 16GB - 2GB ram i 32GB i 3GB ram).
  • Odpowiedz
Note 3

@michalkosecki: Dejm powerbank nie jest tym co lubię najbardziej. Swoją drogą nie będę japończykiem na wycieczce, a większość baterii schodzi mi przez internet

@signap: Cenowo odpada, ale zachowam
  • Odpowiedz
@xDrope: mówię tutaj konkretnie o Nokiach, bo sama to przechodziłam, ale z tego co się orientuję wszyscy inni producenci telefonów mają tak samo. Wiele aukcji jest takich, w których owszem kupujesz nowy telefon, ale np. na fakturę vat marża - to omijaj od razu, ponieważ na podstawie takiej faktury nie należy ci się gwarancja ani od producenta ani od sklepu. Niektóre aukcje są normalnie z fakturami/paragonami 23%, też tańsze, ale
  • Odpowiedz
@Konkol: Polski serwis nokii też się nie raz nie popisał - potwierdzone info. Pewnie będę szukał używanych stąd jak sprawdzić czy jest gwarancja producenta?
  • Odpowiedz
@xDrope: to już twój wybór jaką gwarancję chcesz :) zapytaj o źródło pochodzenia - w jakim sklepie dokładnie kupiony, być może ktoś zrobi ci zdjęcie, albo skan paragonu/faktury. Wtedy możesz zweryfikować w Internecie skąd firma bierze telefony. Niby można po IMEI, ale jeśli kupiony w Europie to zawsze potwierdzą, że gwarancja jest
  • Odpowiedz
@xDrope: w najgorszym nie masz gwarancji, albo możesz mieć sklepową tylko, albo producenta :) tak jak mówiłam musiałbyś mieć oryginalny dowód zakupu telefonu za granicą. Wtedy możesz podesłać do polskiego serwisu też bo gwarancja obowiązuje w europie
  • Odpowiedz